Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 8ο κύκλο του PRAKSIS Business Coaching Center

Το «PRAKSIS Business Coaching Center» συνεχίζει να προσφέρει λύσεις σε νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, στους επιχειρηματίες που θέλουν να τις αναπτύξουν περισσότερο και στους ελεύθερους επαγγελματίες που χρειάζονται γνώσεις επιχειρηματικότητας.


Το «PRAKSIS Business Coaching Center» συνεχίζει να προσφέρει λύσεις σε νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, στους επιχειρηματίες που θέλουν να τις αναπτύξουν περισσότερο και στους ελεύθερους επαγγελματίες που χρειάζονται γνώσεις επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα, που συνεχίζει στον 8ο κύκλο του, προσφέρει δωρεάν εξατομικευμένη συμβουλευτική και coaching που ανταποκρίνεται στις ανάγκες, στα όνειρα και στους στόχους κάθε επίδοξου ή υφιστάμενου επιχειρηματία.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και εντατικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικών δεξιοτήτων, διάρκειας 4 μηνών, το οποίο προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων, ενώ θα δοθεί δυνατότητα συμμετοχής περιορισμένου αριθμού υποψηφίων από την επαρχεία μέσω Skype. Στα 4 χρόνια ζωής, 175 projects έλαβαν επιχειρηματική συμβουλευτική, 276 άτομα εκπαιδεύτηκαν σε επιχειρηματικές δεξιότητες και 1 στους 3 συμμετέχοντες έχει κάνει την ιδέα του πράξη.
Το πρόγραμμα, το οποίο από τον Αύγουστου του 2016 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018 υλοποιείται με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Citi και την ενεργή υποστήριξη της Citi Ελλάδος, δέχεται μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2017 αιτήσεις για τον νέο κύκλο του.
«Η συνεργασία της Citi Ελλάδος με την PRAKSIS συνεχίζει την πολύχρονη και πολυεπίπεδη δράση της Citi στο πεδίο της οικονομικής και επιχειρηματικής εκπαίδευσης. Πιστεύουμε ότι προσφέροντας στους νέους τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες διευκολύνουμε την πορεία τους προς την επίτευξη των στόχων τους και εν τέλει, τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων στη χώρα. Το BCC εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Citi Foundation «Pathways to Progress» που έχει ως στόχο την προετοιμασία του αστικού πληθυσμού, με έμφαση στους νέους, για να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει στη σύγχρονη ανταγωνιστική οικονομία», σχολιάζει η κυρία Μανίνα Μενιδιάτη, Public Affairs Officer της Citi Ελλάδος.
Στο πρόγραμμα χρησιμοποιούνται τρία εργαλεία, που λειτουργούν παράλληλα κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου όπως η εξατομικευμένη συμβουλευτική, το business coaching και τα ομαδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ξεχωρίζει γιατί ασχολείται με τους στόχους και τα όνειρα κάθε επιχειρηματία, προσφέρει εξατομικευμένες και προσωποποιημένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, δίνει έμφαση στο coaching και στην αντιμετώπιση τυχόν περιοριστικών πεποιθήσεων. Επίσης αφορά κάθε είδους μικρή ή μεσαία επιχείρηση, για κάθε κλάδο της οικονομίας, χωρίς κριτήριο καινοτομίας. Απευθύνεται σε υφιστάμενες ή υπό ίδρυση επιχειρήσεις, αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες, προσφέρει τις υπηρεσίες του απολύτως δωρεάν και δίνει πρόσβαση στην πλατφόρμα crowdfunding «ΟΝΕUP»
OneUp πλατφόρμα crowdfunding
Στην πλατφόρμα αυτή οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς το πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να «ανεβάσουν» την επιχειρηματική τους ιδέα, ώστε να ελκύσουν το απαραίτητο κεφάλαιο εκκίνησης. Η καινοτόμος αυτή πλατφόρμα crowdfunding αποτελεί μια εναλλακτική μορφή άντλησης κεφαλαίου για επιχειρηματίες, στηριζόμενη στη «συμμετοχική χρηματοδότηση».
«Στόχος μας είναι να δώσουμε σε ταλαντούχους και αποφασισμένους ανθρώπους τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται για να κάνουν την ιδέα τους πράξη. Η πλατφόρμα είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος που προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική, εκπαίδευση και coaching σε επίδοξους επιχειρηματίες. Προσεγγίζουμε την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με καινοτόμο και ολιστικό τρόπο, δίνοντας προσωποποιημένη συμβουλευτική, γνώση, αλλά και πρόσβαση σε εναλλακτική χρηματοδότηση» σχολιάζει η κυρία Κατερίνα Παράσχου, Program Manager του PRAKSIS Business Coaching Center, τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό που στο πρόγραμμα έχουμε αρωγό έναν οργανισμό όπως η Citi Ελλάδος και το Citi Foundation, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης αυτού του προγράμματος και στηρίζει την προσπάθεια έμπρακτα».
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν το www.praksis.gr/bcc και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των συμμετεχόντων που πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας της επιχειρηματικής τους ιδέας και διαθέτουν δέσμευση και επιμονή για την επιτυχία της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.