Eurobasket 2017 – Ελσίνκι


Ισλανδία – Σλοβενία ΕΡΤ2, 13.45
Πολωνία – Γαλλία ΕΡΤ1, 16.30
Κροατία – Ισπανία ΕΡΤ2, 17.45
Ελλάδα – Φινλανδία ΕΡΤ1 20.00


Ξένες ταινίες
«Το ακρωτήρι της βίας»
(Zulu) Star, 21.00
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καρίλ Φερέι, το φιλμ πραγματεύεται τη ζωή του Αλί Σοκχέλα που ως παιδί επέζησε από ένα φρικτό μακελειό. Σήμερα είναι επικεφαλής του κλάδου ανθρωποκτονιών της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας. Ολοι τον χαρακτηρίζουν μοναχικό και εργασιομανή. Συνεργάτης του ο Μπράιαν Επκιν, ένας ανεξάρτητος λευκός αξιωματικός, λάτρης των καταχρήσεων, η οικογένεια του οποίου αρχικά συμμετείχε στην επιβολή του απαρτχάιντ. Μαζί έχουν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα σε έναν τόπο βαθιά στοιχειωμένο από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η εγκληματικότητα επιδεινώνεται από τη δράση συμμοριών και η δουλειά των δύο αστυνομικών γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν βρίσκουν το βαριά κακοποιημένο πτώμα ενός ανήλικου κοριτσιού. (Γαλλία / Νότια Αφρική, 2013, 98′)
«Million dollar baby»
ΣΚΑΪ, 23.00
Ο Frankie Dunn, πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας με δικό του προπονητικό γυμναστήριο, δέχεται να προπονήσει τη Maggie Fitzgerald, μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα. Ετσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα από ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. (ΗΠΑ, 2004, 132′)
«Ο Νονός, μέρος ΙΙ»
(The Godfather ΙΙ) ΑΝΤ1, 23.30
Μοιρασμένο σε δύο τμήματα, το δεύτερο μέρος του γκανγκστερικού έπους του Φ. Κόπολα ανατρέχει στο παρελθόν της οικογένειας Κορλεόνε (με τον καταπληκτικό Ρόμπερτ Ντε Νίρο ως νεαρό Βίτο Κορλεόνε που είχε πρωτοπαίξει ο Μάρλον Μπράντο) και συγχρόνως στη δεκαετία του 1950 εστιάζει στην προσπάθεια του Μάικλ (Αλ Πατσίνο), γιου του Βίτο, να εδραιωθεί στον θρόνο του αρχηγού. Εντεκα υποψηφιότητες για Οσκαρ, με έξι τελικά βραβεία. (ΗΠΑ, 1974, 183′)

HeliosPlus