Η Τζένιφερ Λόρενς «Μητέρα»

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφεί για την ταινία «Mother» (Μητέρα) αλλά τι από αυτά μπορεί να είναι αλήθεια και

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφεί για την ταινία «Mother» (Μητέρα) αλλά τι από αυτά μπορεί να είναι αλήθεια και τι όχι θα φανεί την Τρίτη το πρωί στη Μόστρα όπου η τελευταία δημιουργία του Ντάρεν Αρονόφσκι θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της. Η «Μητέρα» διαγωνίζεται για τον Χρυσό Λέοντα της 74ης διοργάνωσης και έχει ένα λαμπρό καστ με κυρίαρχη μορφή την ηθοποιό που υποδύεται την ηρωίδα του τίτλου, την Τζένιφερ Λόρενς. Δίπλα της, ο Χαβιέρ Μπαρδέμ, ο Εντ Χάρις, τα αδέλφια Ντόμεναλ και Μπράιαν Γκλίσον αλλά και η Μισέλ Πφάιφερ, η οποία, αν οι φήμες αληθεύουν, αρχικώς δεν ήθελε να παίξει στην ταινία επειδή δεν καταλάβαινε το σενάριο. Αργότερα άλλαξε γνώμη για την εμπειρία.
Ακόμα και η σύνοψη της ταινίας «Mother» δείχνει μυστηριώδης: η ιστορία πραγματεύεται τη δοκιμασία από την οποία θα περάσει ένα ζευγάρι (Λόρενς – Μπαρδέμ) όταν απρόσκλητοι επισκέπτες (Πφάιφερ – Χάρις) φθάνουν στο σπίτι τους διαταράσσοντας την ηρεμία του περιβάλλοντος. Κρίνοντας από τις προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη του «π», του «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» και του «Μαύρου κύκνου», τα πάντα είναι ανοιχτά στον κόσμο του, στον οποίο καταφέρνει πάντα να μας παρασύρει, ακόμα και αν τα συναισθήματά μας είναι δυσάρεστα.
Οπως έχει συμβεί στις περισσότερες ταινίες του, ο Ντάρεν Αρονόφσκι έγραψε ο ίδιος το σενάριο για το οποίο δεν έχει μαθευτεί τίποτε εκτός της παραπάνω σύνοψης. Σύμφωνα πάντως με συνέντευξη της Τζένιφερ Λόρενς στο περιοδικό μόδας «Vogue», από τα γυρίσματα δεν έλειψαν κάποια «επεισόδια», κάτι επίσης σύνηθες στις ταινίες του Αρονόφσκι. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που η Λόρενς έπαθε «υπεραερισμό» (ανέπνεε πολύ γρήγορα), γεγονός που δεν πτόησε τον Αρονόφσκι που ζήτησε να ξαναγυρίσουν τη σκηνή κάνοντας έξαλλη τη Λόρενς.
Η σκληρότητα του Ντάρεν Αρονόφσκι κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινιών του είναι θρυλική, όμως η αλήθεια είναι ότι ο σκηνοθέτης κατορθώνει να αποσπά εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς του. Αρκεί να θυμηθούμε την Ελεν Μπέρστιν στο «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο», τη Νάταλι Πόρτμαν στον «Μαύρο κύκνο» και τον Μίκι Ρουρκ στον «Παλαιστή». Οι τρεις ηθοποιοί για τους ρόλους τους κατάφεραν να φτάσουν ως τα Οσκαρ, με τη Νάταλι Πόρτμαν τελικά να κερδίζει.
Βέρος Μπρουκλινέζος, ο Ντάρεν Αρονόφσκι γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1969 και από πολύ νωρίς παρασύρθηκε από τον κόσμο του κινηματογράφου. Κινηματογράφο άλλωστε σπούδασε στο Χάρβαρντ και με τη σπουδαστική κιόλας ταινία του «Supermarket sweep» διαγωνίστηκε σε εθνικό επίπεδο. Πέντε χρόνια αργότερα συνέλαβε την ιδέα της ταινίας «π» που γυρίστηκε το 1998 και προκάλεσε αμέσως αίσθηση.
Το 2006 με τη Ρέιτσελ Βάις, την τότε σύντροφό του και πρωταγωνίστρια της ταινίας του «Η πηγή της ζωής» που γυρίστηκε την ίδια χρονιά, ο Αρονόφσκι απέκτησαν έναν γιο.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.