Ο Τσίπρας στο… «Καραϊσκάκης»;

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτογραφία) με το προεδρείο της Ελληνικής

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτογραφία) με το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, συνέβησαν ορισμένα («ασυνήθιστα») πράγματα, τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω. Πρώτα απ’ όλα, οι επισκέπτες του Πρωθυπουργού προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου προσκομίζοντας… δώρα: ένα κιλό παγωτίνια (βανίλια – σοκολάτα) και ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα τα οποία έφεραν το σήμα της UNICEF. Ο κ. Τσίπρας τούς κέρασε μόνο ένα καφεδάκι («της παρηγοριάς», όπως το αποκάλεσε ο πρόεδρός τους Β. Κορκίδης).
nnn
Τα παγωτίνια τα φύλαξαν στο ψυγείο του Μαξίμου, αλλά τα μανικετόκουμπα ο κ. Τσίπρας τα περιεργαζόταν. Οπως μου αφηγήθηκε ο κ. Κορκίδης, ο Πρωθυπουργός έδειξε το σήμα της UNICEF στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δ. Λιάκο που καθόταν δίπλα του και μετά απευθυνόμενος στον κ. Κορκίδη είπε: «Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα να μας καλέσετε και στο «Καραϊσκάκη»;». Τη UNICEF την τιμά ο Ολυμπιακός στη φανέλα του, ο κ. Λιάκος δηλώνει «Ολυμπιακός», γι’ αυτό έκανε και την ερώτηση. Η απάντηση; «Πρόεδρε, είσαι ευπρόσδεκτος και στο «Καραϊσκάκη»». Ο κ. Τσίπρας (σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Κορκίδη) είπε χαμογελώντας: «Με πόνο ψυχής θα έρθω…».


nnn
Οταν έφυγαν οι κάμερες, οι επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου άρχισαν τα παράπονα, τα οποία ο κ. Τσίπρας βρήκε… δικαιολογημένα. Μίλησαν για την υπερφορολόγηση, ότι στην πραγματικότητα έχουν συνεταίρο το κράτος, και ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι λόγω Μνημονίου «έχουμε υπερβεί τα όρια», συστήνοντάς τους… υπομονή ώσπου να βγει η χώρα στις αγορές.
Ο Σταύρος, το αδέσποτο και το Σκοπευτήριο


Για άλλη μία φορά ο Στ. Θεοδωράκης θέλησε να πρωτοτυπήσει. Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς με ένα τρίλεπτο… βίντεο. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι το βίντεο αυτό γυρίστηκε σε έναν παράλληλο δρόμο του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή: «Επέλεξα την περιοχή αυτή γιατί είναι πονεμένη, λαϊκή, και ήθελα να αρχίσω τη μεγάλη υπέρβαση από το Σκοπευτήριο» έλεγε. Πήρε λοιπόν μια κάμερα από τρεις φίλους του (που χρησιμοποιούσε στην εκπομπή του «Πρωταγωνιστές») και πήγε να κάνει το βίντεο, αφού προηγουμένως αποστήθισε τα λόγια που έπρεπε να πει. Το γύρισμα θα τελείωνε «μια κι έξω», αν δεν συνέβαινε ένα απρόοπτο. Ενα αδέσποτο σκυλάκι μπήκε ξαφνικά στο πλάνο και μόλις είδε κάμερα, φώτα, μικρόφωνα και τον Σταύρο άρχισε να γαβγίζει. Ο ερασιτέχνης σκηνοθέτης ζήτησε να απομακρυνθεί το σκυλί και να το… «ξαναπάμε». Ελα όμως που το σκυλάκι δεν έφευγε. Καθυστερούσαν στο γύρισμα, οπότε βρέθηκε λύση. Να μείνει και το σκυλάκι στο πλάνο, με την ευχή την ώρα του γυρίσματος να μη γαβγίσει. Και τα κατάφεραν.
nnn
Την ώρα που γύριζαν το βίντεο για τον Στ. Θεοδωράκη, η Μαρία Ρεπούση (τη θυμάστε;) εξέδωσε και αυτή ανακοίνωση. Οτι συμμετέχει στην προσπάθεια για τη δημιουργία της Κεντροαριστεράς και ότι προσχωρεί στο νέο σχήμα ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός. Πάντως, για την ιστορία σάς λέω ότι ένας από τους επίδοξους υποψηφίους δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του φοβούμενος ότι με τις ισχυρές υποψηφιότητες που έχουν ήδη εκδηλωθεί θα είναι χαμένος από χέρι.
Η προσωρινή… αφωνία του Τσακαλώτου


Για τουλάχιστον μία εβδομάδα αποφάσισε ο Ευ. Τσακαλώτος να κρατήσει το στόμα του… κλειστό! Ούτε δηλώσεις, ούτε ανακοινώσεις, ούτε απαντήσεις σε όσους τού κάνουν κριτική, ούτε καν συναντήσεις με συναδέλφους του στην κυβέρνηση ή στο κόμμα. Είναι, μου λένε, δική του επιλογή, ώστε να προετοιμαστεί για την τρίτη αξιολόγηση. Αυτή την περίοδο ο υπουργός Οικονομικών ασχολείται με το να κλείνει ραντεβού. Την Τρίτη, για παράδειγμα, έκλεισε ραντεβού με τον κ. Μοσκοβισί και θα συναντηθεί μαζί του στο Βρυξέλλες. Στη συνάντηση θα είναι και ο Γ. Χουλιαράκης. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης η τρίτη αξιολόγηση. Το θέμα είναι πότε θα ανοίξει το στόμα του ο κ. Τσακαλώτος, έστω για να κάνει κάποια ανακοίνωση ή να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την πολιτική του από την κριτική που του ασκείται κατά καιρούς. Μου λένε ότι περιμένει και την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ώστε αμέσως μετά να μιλήσει…


Οταν σπονσοράρεις την ΕΡΤ


Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ άρχισε να ψάχνει… σπόνσορες. Τώρα θα αναρωτηθείτε τι χρειάζονται οι σπόνσορες σε ένα κρατικό κανάλι με εξασφαλισμένη από την πολιτεία (και τους φορολογουμένους) επιδότηση. Και όμως, στην ΕΡΤ σκέφθηκαν το απίθανο: να βρουν σπόνσορες ώστε να επανεκδώσουν το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», το οποίο έκλεισε, όπως ενθυμείσθε, με το περιβόητο «μαύρο» της ΕΡΤ. Ηταν ένα περιοδικό με χαμηλή κυκλοφορία, το οποίο δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Ετσι η νέα διοίκηση αποφάσισε τη νεκρανάσταση του περιοδικού. Βρήκε, μου λένε, με σχετική ευκολία σπόνσορα, τα (ημικρατικά) Ελληνικά Πετρέλαια, που πρόσφεραν 300.000 ευρώ, και το περιοδικό θα εκδίδεται και θα διανέμεται με το σύστημα free press (δηλαδή δωρεάν) κυρίως σε οργανισμούς και σε δημόσιες επιχειρήσεις. Δηλαδή, με δυο λόγια, από τη μία κρατική τσέπη φεύγουν τα χρήματα των φορολογουμένων και μπαίνουν στην άλλη κρατική τσέπη, μόνο και μόνο για να κάνουν μερικοί το εκδοτικό κέφι τους (που λέει ο λαός). Με την ευκαιρία να προσλάβουμε και μερικούς κολλητούς. Ποιος πληρώνει; Μα όλοι εμείς!

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.