Επιλογές για τη Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2017

Ευρωµπάσκετ 2017 –Ελσίνκι
Ουγγαρία – Τσεχία
ΕΡΤ2, 15.00
Μαυροβούνιο – Κροατία
ΕΡΤ2, 17.45
Σερβία – Τουρκία
ΕΡΤ2, 21.00


Ξένες ταινίες
«Αλυσιδωτή αντίδραση» (Chain reaction)
ΣΚΑΪ, 22.45
Ο Εντι είναι ένας φοιτητής που συμμετέχει σε μια ερευνητική ομάδα, με σκοπό να τελειοποιήσουν έναν νέο τύπο καυσίμου, χαμηλού κόστους και φιλικού προς το περιβάλλον. Ομως, ένας από τους βασικούς επιστήμονες της ομάδας δολοφονείται, και ο Εντι μαζί με τη δρα Λίλι Σινκλέρ κατηγορούνται για τον φόνο. Τώρα, θα πρέπει να αποφύγουν το FBI, τη CIA κι άλλες εμπλεκόμενες ομάδες, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν την αθωότητά τους. (ΗΠΑ, 1996, 107′)

«Ματωμένο διαµάντι» (Blood diamond)
STAR, 23.15
Σκηνοθετημένο από τον Εντουαρντ Ζούικ, το «Ματωμένο διαμάντι» προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, επειδή μέσα στο πλαίσιο της περιπέτειας κοιτάζει κατάματα και χωρίς μισόλογα τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και την εκμετάλλευση των εργατών σε αδαμαντωρυχεία, εκπέμποντας σαφή μηνύματα κατά των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης αδάμαντα. (HΠΑ, 2006, 128′)
«Ο Νονός» (The godfather)
ΑΝΤ1, 23.20
Το αριστούργημα του Φράνσις Κόπολα και η καλύτερη ταινία που πραγματεύθηκε ποτέ τη Μαφία, με έναν Μάρλον Μπράντο αποκαλυπτικό στον ρόλο του πάτερ φαμίλια της οικογένειας Κορλεόνε. Ο Κόπολα καταφέρνει να μας οδηγήσει στα άδυτα του οργανωμένου εγκλήματος και η εμπειρία που μας αφήνει η ταινία του είναι με μια λέξη αξέχαστη. Εξαιρετικό και το υπόλοιπο καστ, ο Αλ Πατσίνο, ο Τζέιμς Κάαν, ο Ρόμπερτ Ντιβάλ και ο Τζον Καζάλε στους ρόλους των γιων του Μπράντο. Θυμίζουμε ότι ο «Νονός» είναι βασισμένος στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο. (ΗΠΑ, 1972, 166′)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.