Στη γερμανική Alltours περνά το Zorbas Village

Την ενίσχυση της παρουσίας τους στον ελληνικό ξενοδοχειακό χάρτη επιχειρούν οι γερμανοί tour operators, με στόχο να εδραιώσουν τη θέση τους στον «προορισμό Ελλάδα», τον οποίο εμπιστεύονται για τις διακοπές τους όλο και περισσότεροι τουρίστες κάθε χρόνο.

Την ενίσχυση της παρουσίας τους στον ελληνικό ξενοδοχειακό χάρτη επιχειρούν οι γερμανοί tour operators, με στόχο να εδραιώσουν τη θέση τους στον «προορισμό Ελλάδα», τον οποίο εμπιστεύονται για τις διακοπές τους όλο και περισσότεροι τουρίστες κάθε χρόνο.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται απόφαση του γερμανικού tour operator Alltours να επενδύσει στο νησί του Καζαντζάκη, εξαγοράζοντας το συγκρότημα Zorbas Village, το οποίο θα μετονομαστεί σε Allsun.
Η συγκεκριμένη επένδυση της γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας, που είναι η πρώτη στην ελληνική αγορά, έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων επενδυτικών τοποθετήσεων στη Μαγιόρκα και στα Κανάρια Νησιά. Πρόκειται δε για κίνηση που υπογραμμίζει τη στοχευμένη στρατηγική από πλευράς γερμανικών τουριστικών επιχειρήσεων για διείσδυση σε ξένες αγορές.
Η Alltours μέσω της θυγατρικής Allsun απέκτησε το ξενοδοχείο Zorbas Village and Aquapark, 4 αστέρων, στη μεγάλη παραλία του Ανισσαρά, στη Χερσόνησο, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους γερμανούς τουρίστες.Το Zorbas Village είναι το 33ο ξενοδοχείο της Allsun, η οποία διαθέτει άλλα 32 στην Ισπανία (26 στη Μαγιόρκα και 6 στα Κανάρια Νησιά).

«Με το πρώτο της ξενοδοχείο στην Ελλάδα η Αllsun Hotels, ο ξενοδοχειακός βραχίονας της Αlltours, επεκτείνεται σε έναν τουριστικό προορισμό που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία του ομίλου Alltours» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Alltours κ. Willi Verhuven.
Με την είσοδο του Alltours στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά ανοίγει πλέον για τα καλά ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεγάλων γερμανών tour operators στον ελληνικό τουρισμό, καθώς πρόσφατα η TUI εξαγόρασε έκταση για τη δημιουργίαRobinson Club στην Ιεράπετρα.
Το Zorbas Village and Aquapark που εξαγόρασαν οι Γερμανοί (το ύψος του τιμήματος δεν έγινε γνωστό) αποτελείται από 223 δωμάτια και είναι χτισμένο σε στυλ κρητικού χωριού. Βρίσκεται σε μια αμμώδη παραλία και περιβάλλεται από ειδικά διαμορφωμένους κήπους με φοίνικες. Διαθέτει εξωτερική, εσωτερική και παιδική πισίνα, γήπεδο τένις και δύο εστιατόρια με μεσογειακή κουζίνα. Επίσης, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα μπανγκαλόους, μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, εγκαταστάσεις τοξοβολίας κ.ά.
Απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Ηρακλείου και 22 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Νέο Robinson Club σχεδιάζει η TUI στην Κρήτη
Στην Κρήτη ενισχύει την παρουσία του και ο γερμανικών συμφερόντων πολυεθνικός τουριστικός όμιλος TUI που προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά της εταιρείας Στέλλα Πολάρις Κρέτα ΑΕ, θυγατρικής της Καράτζης ΑΕ.
Η Στέλλα Πολάρις είναι ιδιοκτήτρια οικοπέδου στη νότια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, όπου η TUI σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα μονάδα Robinson Club.
Η TUI διαθέτει ήδη δύο θέρετρα Robinson Club στην Ελλάδα: τo Robinson Club Kyllini Beach στην Πελοπόννησο και το Robinson Club Daidalos στην Κω.

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, Robinson και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Sebastian Ebel, αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου TUI.
Με την επέκταση του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου της, η TUI Group μετατρέπεται σε έναν ολοκληρωμένο τουριστικό οργανισμό, ο οποίος διαθέτει πλέον δικά του ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια, δύο τομείς που συμβάλλουν κατά το ήμισυ στο λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου. Ηδη από τη συγχώνευση με την TUI Travel PLC στα τέλη του 2014 η TUI Group έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με 27 νέα ξενοδοχεία, από τα οποία εννέα άνοιξαν εφέτος.
Ο όμιλος TUI είναι σήμερα παγκοσμίως ο υπ’ αριθμόν 1 ολοκληρωμένος τουριστικός όμιλος, που δραστηριοποιείται σε περίπου 180 προορισμούς, διακινώντας κάθε χρόνο 20 εκατομμύρια τουρίστες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.