Φ. Γεννηματά: «Ουδέποτε έθεσα θέμα διάλυσης του ΠαΣοΚ»

«Ουδέποτε έθεσα θέμα διάλυσης του ΠαΣοΚ.» Η Φώφη Γεννηματά στην συνεδρίαση της γραμματείας της κεντρικής

«Ουδέποτε έθεσα θέμα διάλυσης του ΠαΣοΚ.» Η Φώφη Γεννηματά στην συνεδρίαση της γραμματείας της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου (ΚΟΕΣ) επιχείρησε να βάλει τέλος στις συζητήσεις που ήθελαν την διάλυση των κομμάτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα της δημιουργίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ξεκαθαρίζοντας ότι η όποια συζήτηση, όπως έγραψε το «Βήμα», θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές.
Για το μέλλον του κόμματος η απόφαση θα ληφθεί είτε σε συνέδριο είτε, το πιθανότερο, με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη βάση του ΠαΣοΚ.

Το θέμα τέθηκε από στελέχη του οργάνου μετά την φιλολογία των τελευταίων ημερών αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου που σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Σκάι) επανέλαβε τη θέση του για διάλυση των υφιστάμενων σχηματισμών. « Δεν γίνεται ο καθένας να κρατήσει το μαγαζάκι του και να θέλει και ενιαίο φορέα, αυτό δεν γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά της κυρίας Γεννηματά στη μη διάλυση του ΠαΣοΚ, σημαίνει ότι ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, τουλάχιστον στην πρώτητουφάση θα είναι πολυκομματικός και όχι ενιαίος.

Σε ότι αφορά το συνέδριο του ΠαΣοΚ, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι θα γίνει μετά την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα και σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σε επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ, έδωσε μεγάλη σημασία στην εκδήλωση της Κυριακής, στο Ζάππειο, για την επέτειο της ίδρυσης του κόμματος, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει σε μια εκδήλωση πολιτικό-μνημόσυνο αλλά σε μια εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει το νέο άνοιγμα του ΠαΣοΚ στην κοινωνία.

Το οργανωτικό βάρος της Χαρ. Τρικούπη, πέφτει στην παρουσία της κυρίας Γεννηματά στη ΔΕΘ κατά την οποία αναμένεται να αναδειχθούν οι θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση των μικρομεσαίων στρωμάτων και της επιχειρηματικότητας.

Συναντήσεις Καμίνη

Στο μέτωπο της διαδικασίας εκλογής του αρχηγού του νέου φορέα ο Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε την Τρίτη σε πολύ καλό κλίμα με τους εκπροσώπους των Κινήσεων Πολιτών, ενώ για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Εν τω μεταξύ κύκλοι προσκείμενοι στον δήμαρχο Αθηναίων σχολίασαν με αυστηρό ύφος το πρωτοσέλιδο εφημερίδας (Δημοκρατία) με αναφορές σε «σκάνδαλα» στο δήμο Αθηναίων που συνοδεύονταν με «απαξιωτικά» σχόλια για τον κ. Καμίνη.

«Λίγες μόνο ώρες μετά τις ανακοινώσεις του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα και κάποιοι από εκείνους που ενοχλούνται από την υποψηφιότητά του, εκδηλώθηκαν. «Τα κλειστά πολιτικά και οικονομικά κυκλώματα…» στα οποία αναφέρθηκε ο Γιώργος Καμίνης «…που κρατούν όμηρο την κοινωνία και την καθηλώνουν στο χθες», αποκαλύπτονται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία». Με τη σπουδή και τη συκοφαντία τους δείχνουν σε πόσο σωστό δρόμο βρισκόμαστε. Θα τους ταράξουμε σε δημοκρατία και σε δημοκρατική προοδευτική παράταξη»ανέφεραν.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει και η επιτροπή Αλιβιζάτου προκειμένου να καταλήξει στις προτάσεις της για την διαδικασία εκλογής του επικεφαλής του νέου φορέα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.