Εκδήλωση για αρχαίο έκθεμα του Ελαιοτριβείου-Μουσείου Βρανά

Εκδήλωση με θέμα «Ο διπλός λίθινος ληνός που εκτίθεται στο Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βρανά», με ομιλητή τον Δρ Παύλο Τριανταφυλλίδη, προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, διοργανώνει η πολιτιστική εταιρεία «Αρχιπέλαγος» στο χώρο του Ελαιοτριβείου - Μουσείου Βρανά το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Εκδήλωση με θέμα «Ο διπλός λίθινος ληνός που εκτίθεται στο Ελαιοτριβείο – Μουσείο Βρανά», με ομιλητή τον Δρ Παύλο Τριανταφυλλίδη, προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, διοργανώνει η πολιτιστική εταιρεία «Αρχιπέλαγος» στο χώρο του Ελαιοτριβείου – Μουσείου Βρανά το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο πρόεδρος της εταιρείας «Αρχιπέλαγος» Νίκος Σηφουνάκης και ο πρόεδρος του συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας, Γιώργος Ζορμπάς.

Να σημειωθεί ότι, ο ληνός (εκθλιφτήρας λαδιού) που εκτίθεται στο ελαιοτριβείο-μουσείο είναι μοναδικός διπλός ληνός που έχει βρεθεί στην Λέσβο. Αποκτά δε ιδιαίτερη σημασία η επιστημονική παρουσίαση του από τον κ. Τριανταφυλλίδη, τον πλέον ειδικό επιστήμονα που έχει ασχοληθεί ειδικά για τον τρόπο έκθλιψης της ελιάς κατά την αρχαιότητα στο Αιγαίο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.