«8η ήπειρος» στη Βενετία

Δύο μέρες πριν την λήξη του 74ου κινηματογραφικού φεστιβάλ θα γίνει η προβολή της τελευταίας ταινίας του Γ. Ζώη

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στην Sala Giardino θα φιλοξενηθεί η προβολή της τρίτης μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Ζώη «Η 8η Ηπειρος» στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Βενετίας. Η 74η διοργάνωση αρχίζει την Τετάρτη 30 Αυγούστου με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Downsizing» του Αλεξάντερ Πέιν όπου πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον.
Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ταινίας του Γ. Ζώη προβάλλεται στο φεστιβάλ Βενετίας. ‘Έχουν προηγηθεί το πολυβραβευμένο «Casus Belli» το 2010, οι «Τίτλοι Τέλους» που απέσπασε υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου το 2012 και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, το «Interruption» που έκανε την πρεμιέρα το 2015. Αργότερα η ταινία κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.
Η «8η Ηπειρος» γυρίστηκε σε ένα διάστημα τριών ημερών το προηγούμενο καλοκαίρι από ένα ολιγομελές συνεργείο σε μια εγκαταλειμμένη χωματερή που λειτουργεί ως νεκροταφείο σωσιβίων στον Μόλυβο της Λέσβου. Ο ηθοποιός Παύλος Ιορδανόπουλος υποδύεται έναν εργάτη που εργάζεται στην χωματερή και συγχωνεύεται με αυτό το απόκοσμο τοπίο. Η ταινία κυμαίνεται στα όρια μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, δημιουργώντας ένα δικό της ξεχωριστό κόσμο: μια 8η Ήπειρο.
Η 74η κινηματογραφική Biennale θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.