Ξένη σειρά
«Ο φάρος» ΕΡΤ3, 14.00
Ο Ρικάρντο και η Ιρένε θα παντρευτούν αλλά κανείς από τους δύο δεν γνωρίζει ότι το παιδί που περιμένει η Λουθία είναι του Ρικάρντο. Για να τελειώνει με το παρελθόν ο Ρικάρντο επισκέπτεται τον Φάρο.


Ξένες ταινίες
«Κύκλος θανάτου» (Cradle 2 the Grave)
STAR, 21.00
Ενας επαγγελματίας ληστής αναλαμβάνει την κλοπή μαύρων διαμαντιών για λογαριασμό ενός πρώην αστυνομικού, νυν κακοποιού. Καταιγιστική δράση εμπλουτισμένη με τις χορογραφικές επιδείξεις του μετρ των πολεμικών τεχνών Τζετ Λι. (ΗΠΑ, 2003, 97′)
«Ο κυνηγηµένος» (The hunted) ΣΚΑΪ, 21.00
Ενα μέλος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που έχει ειδικευτεί στις δολοφονίες, επιστρέφει από την τραυματική εμπειρία του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και μετατρέπεται, εξαιτίας των όσων έχει βιώσει, σε κατά συρροήν δολοφόνο. Ο μόνος που έχει την ικανότητα να τον συλλάβει είναι ο πρώην εκπαιδευτής του. (ΗΠΑ, 2003, 94′)


Ξένο ντοκιµαντέρ
«Η φυγή µου» (My escape) ΕΡΤ1, 23.00
Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η ανθρωπότητα ζει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην ιστορία της. Περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά είναι σήμερα πρόσφυγες, και δύο απ’ αυτά θα μας διηγηθούν τη δική τους Οδύσσεια, όπως τη βιντεοσκόπησαν μέσα από τα κινητά τους. Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε τον αγώνα και την αγωνία ενός 16χρονου Σύρου, ο οποίος από τη στιγμή που το ISIS ρήμαξε το χωριό του προσπαθεί να φτάσει στην Τουρκία και να βρει χρήματα να περάσει στην Ελλάδα. Στην Αθήνα γίνεται φίλος με ένα 15χρονο αγόρι, αλλά και πάλι χάνονται στον δρόμο για τη Βόρεια Ευρώπη. Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία και τέλος Γερμανία ο ένας, Σουηδία ο άλλος. Νύχτες έξω στην παγωνιά, ξύλο από την αστυνομία, πείνα και τέλος η τεράστια προσπάθεια για το άσυλο. (Δανία, 2016)

HeliosPlus