Κέρδη 126 εκατ ευρώ για τον όμιλο της Motor Oil το α΄ εξάμηνο 2017

H αύξηση του μέσου όρου των τιμών των προϊόντων πετρελαίου (εκφρασμένες σε δολάρια Η.Π.Α.) κατά 38,5%, η αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 15% και η ενδυνάμωση του δολαρίου Η.Π.Α.

H αύξηση του μέσου όρου των τιμών των προϊόντων πετρελαίου (εκφρασμένες σε δολάρια Η.Π.Α.) κατά 38,5%, η αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 15% και η ενδυνάμωση του δολαρίου Η.Π.Α. έναντι του κατά 2,95% είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του κύκλου εργασιών της Motor Oil το πρώτο εξάμηνο του 2017 κατά 40,93% στα 3,74 δις. ευρώ.
Οι εξαγωγές σε επίπεδο ομίλου αντιπροσώπευαν το 52,5% της συνολικής αξίας των πωλήσεων ενώ σε επίπεδο μητρικής το 70%.
Τα κέρδη ebitda ενισχύθηκαν κατά 5,10% στα 273,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κατά 7,23% στα 126,51 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, για το δεύτερο μισό της τρέχουσας χρήσης, τα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρείας αναμένονται ικανοποιητικά, λαμβάνοντας υπόψη, τη δυνατότητα του διυλιστηρίου να πραγματοποιεί περιθώρια στο
ανώτερο εύρος του κλάδου, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο εργασιών, τη μείωση των χρεωστικών τόκων, λόγω αποκλιμάκωσης του τραπεζικού δανεισμού και του μειωμένου επιτοκίου του νέου ομολογιακού δανείου λήξης 2022, συνεκτιμώντας και το γεγονός ότι η εφάπαξ χρηματοοικονομική επιβάρυνση λόγω της αναχρηματοδότησης των ομολογιών ύψους 350 εκατ. ευρώ αποτυπώνεται στα μεγέθη του πρώτου μισού της χρήσης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.