Ξένες ταινίες
«Batman begins»
STAR, 23.15
Ο σκηνοθέτης Κρις Νόλαν εξετάζει τα πρώτα βήματα του Μπάτμαν με έμφαση στο πώς ο δισεκατομμυριούχος Μπρους Γουέιν (Κρίστιαν Μπέιλ) αποφάσισε να μετατραπεί σε μασκοφόρο εκδικητή της νύχτας. Την ταινία ακολούθησε ο «Σκοτεινός ιππότης» επίσης του Νόλαν και πάλι με τον Μπέιλ. (HΠΑ, 2005, 126′)
«Κραυγές αγωνίας» (When a stranger calls)
Mega, 23.10
Η Τζιλ εργάζεται ως babysitter τα βράδια και απόψε νομίζει ότι θα είναι μια από τις καλύτερες φορές. Οι γονείς λείπουν, τα παιδιά έχουν πέσει για ύπνο, όλα φαίνονται υπέροχα. Αλλά τότε χτυπά το τηλέφωνο και μια απειλητική φωνή τη ρωτά: «Κοίταξες αν είναι καλά τα παιδιά;». Η Τζιλ έντρομη τηλεφωνεί στην αστυνομία για να εντοπίσει το τηλεφώνημα και μαθαίνει ότι προέρχεται μέσα από το ίδιο το σπίτι. Τρομοκρατημένη πηγαίνει να ελέγξει τα παιδιά και η ήσυχη βραδιά της μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη αγωνίας, τρόμου και φρίκης. Η ταινία φέρει την υπογραφή του Σάιμον Γουέστ, σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών «Λάρα Κροφτ: Tomb Raider» και «Conair». (ΗΠΑ, 2006, 83′)

«Κάτω από το ηφαίστειο» (Under the volcano)
ΕΡΤ1, 00.10
Ηφαιστειώδης ερμηνεία από τον υποψήφιο για Οσκαρ 1984 Αλμπερτ Φίνεϊ στον ρόλο του βρετανού πρόξενου στο Μεξικό ενώ παρακολουθούμε μια εφιαλτική ημέρα από την άθλια ζωή του (η ημέρα εορτασμού των Νεκρών). Ο σημαντικότερος κινηματογραφικός ήρωας του Φίνεϊ, ένας «τελειωμένος» αλκοολικός που σέρνεται στην απόγνωση, στη θλίψη για τον ετεροθαλή αδελφό του αλλά και στον τρόμο της απόρριψης από τη γυναίκα του (Ζακλίν Μπισέ). Να πώς ο μέγας Τζον Χιούστον «διάβασε» τις σελίδες του Μάλκομ Λόουρι. (ΗΠΑ, 1984, 109′)

HeliosPlus