Ξένη σειρά
«Ο φάρος» ΕΡΤ3, 14.00
Η Λουθία θα έρθει αντιμέτωπη με όλους στην προσπάθεια να μην πουλήσει τον Φάρο και τότε είναι που παραλαμβάνει την κλήση για το δικαστήριο. Στη Σαμάνες πιστεύουν ότι η λύση για να αγοράσουν τον Φάρο βρίσκεται στη Λίντια. Η Ανχελα και η Κάρμεν επιτέλους συναντιούνται στο ίδρυμα αποκατάστασης.

Ξένες ταινίες
«Οι µαχητές των δρόµων» (The fast and the furious)
Star, 21.00
Ενας μυστικός αστυνομικός (Πολ Γουόκερ) αποκτά φιλική σχέση με τον αρχηγό μια συμμορίας κλεφτών αυτοκινήτων (Βιν Ντίζελ). Κάτω από τους ταιριαστούς για το περιεχόμενο ήχους συγκροτημάτων όπως DMX, Method Man κ.ά. ο Ρομπ Κοέν κινηματογραφεί με πάθος την ταχύτητα των αυτοκινήτων. Η τεράστια επιτυχία της είχε αποτέλεσμα πολλές συνέχειες του μύθου. (ΗΠΑ, 2001, 96′)
«Σε εχθρικό έδαφος» (Behind enemy lines) ΣΚΑΪ, 21.00
Ο Κρις Μπάρνετ είναι ένας πιλότος καταδιωκτικού αεροσκάφους που διψάει για δράση, καθώς έχει πολύ καιρό να αναλάβει μια καθαρά μαχητική αποστολή. Κατά τη διάρκεια μιας αναγνωριστικής πτήσης φωτογραφίζει ένα σημείο στρατιωτικού ενδιαφέροντος και ο εχθρός καταφέρνει να τον καταρρίψει. Τώρα, παγιδευμένος σε εχθρικό έδαφος, θα πρέπει να ξεφύγει απ’ όλους όσοι τον καταδιώκουν. (ΗΠΑ, 2001, 105′)

«Πολυτεχνείο» (Polytechnique) ΕΡΤ2, 23.00
Βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά, η ταινία αποτελεί μια δραματοποίηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1989, όταν ένας νεαρός μισογύνης φοιτητής εισέβαλε στο Πολυτεχνείο και εκτέλεσε εν ψυχρώ 14 φοιτήτριες. Ο ίδιος, έπειτα από ένα γράμμα στο οποίο εξηγούσε όλους τους λόγους που τον οδήγησαν στο να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα, αυτοκτόνησε. Η μοναδική φράση που έλεγε διαρκώς ήταν: «Μισώ τις φεμινίστριες». (Καναδάς, 2009, 69′)

HeliosPlus