Νέα επεισόδια στο… σίριαλ Τραμπ κατά ΜΜΕ

Ο«πόλεμος» του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζεται ακάθεκτος και σε όλα τα επίπεδα.

Ο «πόλεμος» του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζεται ακάθεκτος και σε όλα τα επίπεδα. Η εμμονή του με τους «ανέντιμους» δημοσιογράφους που συνεχώς «διαστρεβλώνουν» τα λεγόμενά του κυριαρχεί σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του. Ο Τραμπ δεν παραλείπει να τους κατηγορεί –τόσο μέσω των social media όσο και σε ομιλίες του –για τις επιθέσεις που δήθεν δέχεται από αυτούς. Αυτό έκανε και την περασμένη Τρίτη μιλώντας σε εκδήλωση στο Φοίνιξ της Αριζόνας. Δείχνοντας μάλιστα προς το μέρος των τηλεοπτικών συνεργείων που κάλυπταν την ομιλία του, κατηγόρησε τον Τύπο ότι διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μια γυναίκα έχασε τη ζωή της.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, «σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν πηγές. Αναφέρουν «μια πηγή λέει» –δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αλλά δεν αναφέρουν τα γεγονότα. Ακριβώς όπως δεν θέλουν να αναφέρουν ότι μίλησα σθεναρά εναντίον του μίσους, του φανατισμού και της βίας και καταδίκασα έντονα τους νεοναζί, τους οπαδούς της «λευκής υπεροχής» και την ΚΚΚ». Ενώ το κοινό του αποδοκίμαζε τους δημοσιογράφους, ο Τραμπ επανέλαβε την αρχική του δήλωση καταδίκης της ρητορικής του μίσους, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «τέλεια».
Παρέλειψε, βέβαια, να αναφέρει ότι η τοποθέτησή του περί «ευθυνών από πολλές πλευρές» για όσα συνέβησαν στο Σάρλοτσβιλ ήταν όχι μόνο λανθασμένη, αλλά προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο των πολιτικών του αντιπάλων όσο και πολλών υποστηρικτών του. Για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ότι δέχεται «επίθεση» από τα ΜΜΕ, ο Τραμπ κατηγόρησε και τους εικονολήπτες ότι ακόμη και εκείνη τη στιγμή δεν φρόντισαν να μεταφέρουν στους τηλεθεατές το πλήθος των υποστηρικτών που είχαν κατακλύσει τον χώρο όπου μιλούσε.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα «fake news του CNN», όπως αποκαλεί τα ρεπορτάζ που μεταδίδει το κανάλι, αλλά τον τελευταίο καιρό δέχεται επιθέσεις και από το ακροδεξιό «Breitbart», το site στα ηνία του οποίου επέστρεψε ο πρώην σύμβουλός του Στιβ Μπάνον. Μετά την αποπομπή του από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάνον δήλωσε ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει τους εχθρούς της κυβέρνησης Τραμπ, όμως δεν πέρασε πολύς καιρός και άρχισαν να εμφανίζονται στο site άρθρα εναντίον της Ιβάνκα Τραμπ και του συζύγου της, οι οποίοι φέρονται ως υπεύθυνοι για την απομάκρυνση του Μπάνον. Πάντως ο Τραμπ χαιρέτισε μέσω twitter την επιστροφή του πρώην συμβούλου του στο «Breitbart» γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Στιβ Μπάνον θα είναι μια σκληρή και έξυπνη νέα φωνή στο Breitbart… ίσως ακόμη καλύτερη από πριν. Τα «ψεύτικα νέα» χρειάζονται τον ανταγωνισμό».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.