ατζέντα

κινηματογράφος

κινηματογράφος



Μικρομηκάδες στο Γκάζι
Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου ως την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου η υπαίθρια αυλή του Σημείου Πολιτισμού Χυτήριο στο Γκάζι (Ιερά οδός 44, στάση μετρό Κεραμεικός) θα φιλοξενήσει προβολές 27 ταινιών μικρού μήκους από το πρόγραμμα του The European Independent Film Festival (Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου). Πληροφορίες στο τηλ. 210 3412.313.


παράσταση



«Sweeney Todd» στο Ηρώδειο
Τo μουσικό θρίλερ σε μουσική και στίχους Στίβεν Σοντχάιμ και κείμενο Χιου Γουίλερ παρουσιάζεται στο Hρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών (26μελής θίασος και 35μελές συμφωνικό σύνολο). Μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.


ελληνική μουσική



Θηβαίος στους Βράχους
Από τις «Μέρες Αδέσποτες» στο «Σιδερένιο Νησί». Είκοσι χρόνια δισκογραφίας και ο Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει φίλους και συνεργάτες από αυτά τα χρόνια και παρουσιάζει τους πιο χαρακτηριστικούς σταθμούς αυτής της πορείας. Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Ωρα έναρξης: 21.00.
Ρεμπέτικα στους Λαζαριστές
Tην Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21.00 στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, o Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα, «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο. Mαζί του τα «Ρεμπέτικα της κιθάρας».

χoρός



«Κάρμεν» στο Ηρώδειο
Η «Κάρμεν», η θρυλική παράσταση των Antonio Gades και Carlos Saura που σφράγισε το φλαμένκο, επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 2 Σεπτεμβρίου, για μία και μοναδική παράσταση υπό την αιγίδα της ισπανικής πρεσβείας. Το έργο παρουσιάζεται από την Ομάδα Antonio Gades, την οποία δημιούργησε ο κορυφαίος δημιουργός και σήμερα αποτελεί θεματοφύλακα της παράδοσής του. Tην επιμέλεια της παράστασης έχει η Stella Arauzo, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας και επί χρόνια παρτενέρ του Gades στη σκηνή. Ωρα έναρξης: 21.00.


θέατρο



«Πέρσες» στο Ηρώδειο
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει την τραγωδία «Πέρσες» του Αισχύλου για μία παράσταση την Τετάρτη 30 Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Σε σκηνοθεσία-μουσική δραματουργία Αρη Μπινιάρη και μετάφραση Παναγιώτη Μουλλά. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χάρης Χαραλάμπους κ.ά. Στις 21.00.

Τρεις για την «Ιφιγένεια»
Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στην παράσταση που σκηνοθετούν οι Αιμίλιος Χειλάκης, Μανώλης Δούνιας ανεβαίνει σήμερα Κυριακή 27 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου –Δίον. Παραστάσεις εβδομάδας: Τρίτη 29/8 στις 21.00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής –Χαλκίδα, Τετάρτη 30/8 στις 21.00 στο Θέατρο του Αλσους (Δ. Κιντής) –Ηλιούπολη, Πέμπτη 31/8 στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Μ. Θεοδωράκη –Μενίδι, Παρασκευή 1/9 στις 21.00 στο Θέατρο Μοσχοποδίου –Θήβα, Σάββατο 2/9 στις 21.00 Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος –Κορυδαλλός.
«Λυσιστράτη» με τον Φιλιππίδη
Η κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» συνεχίζει την περιοδεία της και παίζεται στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 31 Αυγούστου και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου. Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία-απόδοση: Γιάννης Μπέζος. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη και ο Γιάννης Μπέζος. Στις 21.30.


εικαστικά



Μανιατάκος στην Τήνο
Συνεχίζεται στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού η αναδρομική έκθεση του γλύπτη και ζωγράφου Γιάννη Μανιατάκου με τίτλο «Πυρ, Γυνή και Θάλασσα εποίησαν την ψυχή μου». Η αναδρομική αυτή έκθεση περιλαμβάνει έναν ικανό αριθμό από ζωγραφικά έργα, φτιαγμένα μέσα στον θαλάσσιο βυθό καθώς και αγάλματα ποικίλων διαστάσεων σε μπρούντζο, γύψο και κερί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.