Ολυμπιακός – Champions League: Κληρώθηκε με Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Πολύ δύσκολη κλήρωση έτυχε στον Ολυμπιακό, ο οποίος στην 18η συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League, καλείται να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα στο 4ο γκρουπ.

Πολύ δύσκολη κλήρωση έτυχε στον Ολυμπιακό, ο οποίος στην 18η συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League, καλείται να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα στο 4ο γκρουπ.

Οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει στο πάγκο της τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν αγωνιστεί ξανά τη Γιουβέντους στη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων

Εντός έδρας με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας θα είναι η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στον Δ’ όμιλο του Champions League.

Στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στο Τορίνο για το ματς με τη Γιουβέντους ενώ ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα.

Στο πρώτο ματς του β’ γύρου οι Πειραιώτες υποδέχονται τους Μπλαουγκράνα, στη συνέχεια αγωνίζονται στη Λισσαβόνα με την Σπόρτινγκ και ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων με τη Γιουβέντους στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Το πρόγραμμα του Δ’ ομίλου:

1η αγωνιστική (12/9)
Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους

2η αγωνιστική (27/9)
Γιουβέντους-Ολυμπιακός
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Μπαρτσελόνα

3η αγωνιστική (18/10)
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Γιουβέντους-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

4η αγωνιστική (31/10)
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Γιουβέντους

5η αγωνιστική (22/11)
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Ολυμπιακός
Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα

6η αγωνιστική (5/12)
Ολυμπιακός-Γιουβέντους
Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος: Μπενφίκα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βασιλεία, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

2ος όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεζ Ζερμέν, Άντερλεχτ, Σέλτικ.

3ος όμιλος: Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρόμα, Καραμπάχ.

4ος όμιλος: Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

5ος όμιλος: Σπαρτάκ Μόσχας, Σεβίλη, Λίβερπουλ, Μάριμπορ.

6ος όμιλος: Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι, Φέγενορντ.

7ος όμιλος: Μονακό, Πόρτο, Μπεσίκτας, Λειψία.

8ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τότεναμ, ΑΠΟΕΛ.


Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Τσέλσι, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Σαχτάρ Ντόνετσκ

2ο Γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σ.Ζ, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

3ο Γκρουπ:
Νάπολι, Τότεναμ Βασιλεία, Ολυμπιακός, Αντερλεχτ, Λίβερπουλ, Ρόμα, Μπεσίκτας

4ο Γκρουπ: Σέλτικ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας,Καραμπάχ,Σπόρτινγκ Λισαβώνας, ΑΠΟΕΛ, Φέγενορντ, Μάριμπορ, Λειψία

Στους ομίλους θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League, πέντε αγγλικές ομάδες: Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (κάτοχος Europa League) που επιστρέφουν στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά και Τότεναμ, Μάνστεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, επίσης επέστρεψε. Πριν από δύο χρόνια (2015-2016), ήταν οι Ισπανοί με πέντε ομάδες στους ομίλους (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια και η Σεβίλλη ως κάτοχος του Europa League).

Από την διοργάνωση θα λείψει μετά από 19 διαδοχικές εμφανίσεις στους ομίλους, η Αρσεναλ, αλλά και εννέα πρωταθλήτριες Ευρώπης: Μίλαν (πέντε τρόπαια), Άγιαξ (τέσσερα),Ιντερ (δύο), Νόττιγχαμ Φόρεστ (δύο), Αμβούργο (ένα),Μαρσέιγ (ένα), Αστον Βίλλα (ένα), PSV Αιντχόφεν (ένα), Ερυθρός Αστέρας (ένα). Αντίθετα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά η Λειψία, μία «σταχτοπούτα» ηλικίας οκτώ ετών και η Καραμπάχ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο πέντε φορές στη σειρά, μεταξύ 1956 και 1960. Την τρέχουσα σεζόν, θα επιδιώξει το τρίτο στη σειρά, μετά το Μιλάνο και το Κάρντιφ. Εκτός από την Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχουν μόνο δύο ομάδες που το κατάφεραν, από τη «γέννηση» του θεσμού: Αγιαξ (1971, 1972 και 1973) και Μπάγερν τα επόμενα τρία. Σπάζοντας στο Κάρντιφ την κατάρα της υπεράσπισης του τίτλου στο Champions League, κάτι είχε να συμβεί από τη Μίλαν το 1990 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τώρα μια άθικτη για 42 χρόνια πρόκληση.

Πάντως από το 2012-2013, όταν η Μπάγερν κατέκτησε πήρε το τρόπαιο ενάντια στην Ντόρτμουντ στο Wembley, δεν υπάρχει νικητής που να μην είναι από την Ισπανία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.