Οι social media, chat και video εφαρμογές για «έξυπνες» συσκευές αντιπροσωπεύουν σήμερα το 87% της χρήσης δεδομένων για τους συνδρομητές εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μάλιστα, μέσα στο τελευταίο εννεάμηνο υπερδιπλασιάστηκε ο όγκος δεδομένων που καταναλώνονται στο Instagram και στο Facebook, χάρη στις νέες δυνατότητες για «ανέβασμα» σύντομων video stories. Η Vodafone, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη των χρηστών για μεγαλύτερη ελευθερία στη χρήση αντίστοιχων εφαρμογών, δημιούργησε τη νέα υπηρεσία Vodafone Pass για την οποία μιλάει στο vima.gr ο κ. Αχιλλέας Κανάρης, εμπορικός διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της Vodafone Ελλάδας.
n Σε ποιους απευθύνεται η νέα υπηρεσία Vodafone PASS;
«To Vodafone PASS απευθύνεται σε όλους τους πελάτες μας, ιδιώτες και επαγγελματίες, που έχουν πρόγραμμα Συμβολαίου, Καρτοκινητό ή Καρτοπρόγραμμα και θέλουν να χρησιμοποιούν ξέγνοιαστα τις αγαπημένες τους εφαρμογές social media, chatting και video από το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να καταναλώνουν τα data του βασικού τους προγράμματος. Ετσι, όσοι θέλουν να μοιράζονται τις στιγμές τους, να κάνουν like και να μαθαίνουν τα πάντα που συμβαίνουν στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter και στα αγαπημένα τους social media από το κινητό τους, χωρίς να καταναλώνουν τα data του βασικού τους προγράμματος, έχουν στη διάθεσή τους το Vodafone Social PASS. Οσοι επικοινωνούν με βιντεοκλήσεις ή μέσα από Messenger, Viber, WhatsApp και άλλα chatting applications μπορούν να το κάνουν πλέον ξέγνοιαστα μέσω του Vodafone Chat PASS, ενώ όσοι θέλουν να απολαμβάνουν videos και ταινίες σε YouTube, Netflix, Daily Motion, Vimeo, χωρίς να ανησυχούν ότι θα ξεπεράσουν τα data του προγράμματός τους μπορούν να επιλέξουν το Vodafone Video PASS».
n Πώς επελέγησαν οι εφαρμογές που συμμετέχουν στο Vodafone PASS;
«Οι τρεις αυτές κατηγορίες –Social Media, Chat, και Video –αποτελούν σήμερα το 87% της χρήσης δεδομένων των συνδρομητών στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Κάναμε αρκετές έρευνες τον τελευταίο χρόνο για να καταλάβουμε πώς οι πελάτες μας χρησιμοποιούν, αλλά και πώς αντιλαμβάνονται τις εφαρμογές αυτές και «διαβάσαμε» τα δεδομένα της αγοράς. Αυτή η άσκηση οδήγησε σε δύο συμπεράσματα: Πρώτον, ότι οι τρεις συγκεκριμένες κατηγορίες καλύπτουν τη μεγάλη πλειονότητα της χρήσης data των συνδρομητών. Δεύτερον, διαπιστώσαμε ότι οι συνδρομητές μας επιθυμούν ακόμη μεγαλύτερη χρήση data. Εξυπακούεται ότι το Vodafone PASS δεν περιορίζεται στις δημοφιλέστερες ψηφιακές εφαρμογές, καθώς είναι ανοιχτό σε κάθε over – the – top πάροχο υπηρεσιών, με απόλυτο σεβασμό στην ουδετερότητα του Διαδικτύου».
n Για ποιον λόγο να επιλέξουν οι επαγγελματίες τα πακέτα Vodafone PASS;
«Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες χρησιμοποιούν ψηφιακά κανάλια για να έρχονται σε επικοινωνία με τους πελάτες τους. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που δημιουργεί τακτικά ψηφιακό περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα βρει το Vodafone PASS πάρα πολύ χρήσιμο. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές messaging που χρησιμοποιούνται κατά κόρον πια από τις επιχειρήσεις τόσο για την εξυπηρέτηση των πελατών τους όσο και για δράσεις μάρκετινγκ που πραγματοποιούν. Ετσι, το Vodafone PASS ενισχύει την προσέγγιση και την επικοινωνία των επιχειρήσεων με τους πελάτες τους και τις κάνει πιο ανταγωνιστικές».
n Διαφοροποιείται το προφίλ των χρηστών ανάλογα με την ηλικία και ποιες είναι οι χρεώσεις των τριών νέων πακέτων του Vodafone PASS;
«Τα Vodafone PASS διαμορφώθηκαν ώστε να καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τους τελευταίους εννέα μήνες οι χρήστες του Διαδικτύου καταναλώνουν υπερδιπλάσιο όγκο δεδομένων στο Instagram και στο Facebook σε σχέση με το παρελθόν, λόγω και των νέων δυνατοτήτων για μικρά video stories που παρέχουν οι συγκεκριμένες εφαρμογές. Ολα αυτά οδηγούν στο να καταναλώνονται ταχύτερα τα data του προγράμματος ή του πακέτου των συνδρομητών. Με βάση αυτές τις τάσεις αναπτύξαμε τα Vodafone PASS απαντώντας στην ανάγκη των πελατών μας για ξέγνοιαστη χρήση των αγαπημένων τους εφαρμογών social media, chat και video.
Ως το τέλος Αυγούστου, οι πελάτες μας μπορούν να προμηθευτούν το Vodafone PASS σε ειδική προσφορά στην τιμή 4,5 ευρώ, μέσα από την εφαρμογή My Vodafone app. Κάθε χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει όσα Vodafone PASS θέλει, όποτε θέλει, χωρίς περιορισμούς, στο πλαίσιο μιας δίκαιης πολιτικής ορθής χρήσης».
n Υπάρχει σκέψη ή προγραμματίζεται η παροχή αντίστοιχων «tailor made» πακέτων εφαρμογών;
«Στρατηγική της Vodafone είναι να ακούει τον πελάτη και να διαμορφώνει την πολιτική της με γνώμονα το να υπηρετεί τις ανάγκες των ίδιων των συνδρομητών της. Παρακολουθούμε τις νέες τάσεις, μετράμε τα δεδομένα και λαμβάνουμε τις τελικές αποφάσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, έχοντας ως κριτήριο αυτό που ζητούν οι καταναλωτές».

HeliosPlus