To vima.gr προτείνει για την Πέμπτη 24 Αυγούστου

Ξένες ταινίες

«Ενα ταξίδι 30,5 µέτρα µακριά» (The hundred foot journey)
STAR, 21.00
Εκτοπισμένη από την πατρίδα της, την Ινδία, η οικογένεια Καντάμ εγκαθίσταται σε ένα χωριό του γαλλικού επαρχιακού Νότου. Εκεί αποφασίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να μαγειρεύουν ινδικό φαγητό. Ανοίγουν το εστιατόριο, όμως δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια: τον ανταγωνισμό. Οι έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες της βραβευμένης με αστέρι Μισελέν Μαντάμ Μαλορί ενάντια στο ινδικό εστιατόριο, που τόλμησε να εγκατασταθεί μόλις 30,5 μέτρα μακριά από το δικό της, εξελίσσονται σε θερμό επεισόδιο. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Richard C. Morais, που έγινε best seller και μεταφράστηκε σε 28 χώρες. (ΗΠΑ / Ηνωμένα Εμιράτα / Ινδία, 2014, 110′)
«Μέχρι τέλους» (Dying of the Light)
ΣΚΑΪ, 21.00
Ο βετεράνος πράκτορας της CIA Evan Lake ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την υπηρεσία επειδή πάσχει από μια ανίατη ασθένεια. Ο νεαρός πράκτορας που εκπαιδεύει όμως του αποκαλύπτει λίγο πριν από την οριστική του αποχώρηση κάποια απόρρητα στοιχεία για τον παλιό του εχθρό, τον στυγνό τρομοκράτη Banir που όλοι θεωρούσαν νεκρό. Καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο Banir ζει, ο Lake καταστρώνει το δικό του σχέδιο εκδίκησης που θα τον ωθήσει σε ένα ταξίδι στην Ευρώπη και μια μάχη μέχρις εσχάτων με τον ορκισμένο του εχθρό. (ΗΠΑ, 2014, 94′)


«Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο» (In the house/Dans la maison)

ΕΡΤ2, 23.15
Έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς και ο κύριος Ζερμέν, καθηγητής Φιλολογίας στο λύκειο των προαστίων, νιώθει τη βαριεστημάρα της επανάληψης να τον κυριεύει, καλούμενος να διδάξει μαθητές με περιορισμένα ενδιαφέροντα και ακόμη πιο περιορισμένο λεξιλόγιο και εκφράσεις. Όμως, ο Κλοντ, ένας φαινομενικά ντροπαλός και ήσυχος 16χρονος έφηβος, με μια έκθεσή του θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του, καθώς φαίνεται πως ο μαθητής αυτός έχει εξαιρετικό ταλέντο στο γράψιμο. Η σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στον κύριο Ζερμέν και τον Κλοντ θα επηρεάσει και τους δύο καταλυτικά και θα προκαλέσει μια σειρά από ανεξέλεγκτα γεγονότα. (Γαλλία, 2012, 99’)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.