Οι γαλάζιοι παραθεριστές

Η ΝΔ είχε κάνει σημαία της το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Ο ίδιος ο πρόεδρός της

Η ΝΔ είχε κάνει σημαία της το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Ο ίδιος ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία) όχι μόνο το είχε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας αλλά δεσμεύτηκε και μάλιστα στη Βουλή των Ελλήνων ότι θα είναι ο πρώτος νόμος που θα καταργήσει όταν (και όποτε) γίνει κυβέρνηση. Και ήρθε την Τετάρτη η ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας. Εγινε το πρωί, πιθανόν επειδή θα σκέφτηκαν οι γαλάζιοι ότι θα πιάσουν στον ύπνο τους συριζαίους αλλά την πάτησαν. Δέκα βουλευτές της ΝΔ απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Τόσο πολύ τους ενδιέφεραν οι αλλαγές στην Παιδεία που προτίμησαν, αντί να τις καταψηφίσουν, άλλοι να συνεχίσουν τα μπάνια τους (τους οποίους οι συνάδελφοί τους αποκαλούσαν «βουλευτές παραθεριστές») και άλλοι ποιος ξέρει; Μήπως για να εκφράσουν ένα είδος δυσαρέσκειας προς την ηγεσία της ΝΔ; Ολα είναι πιθανά όπως μου έλεγε ένας παλαιάς νοοτροπίας πολιτικός. Γεγονός είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε μαζί τους, έβαλε τον πιστό του συνεργάτη κ. Τσιάρα να κρατήσει απουσιολόγιο, να καταγράψει δηλαδή όσους απουσίαζαν από την ψηφοφορία…
Το μπλοκάκι του Τσιάρα

Σημασία έχει ότι δεν απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι συνήθεις ύποπτοι αλλά βουλευτές υπεράνω… κοινοβουλευτικής υποψίας. Οπως για παράδειγμα ο Μάκης Βορίδης ή ο Νίκος Δένδιας. Ακόμα οι κ.κ. Σκρέκας, Κουκοδήμος καθώς και οι Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρία Αντωνίου. Αυτούς μου είπαν ότι κατέγραψε στο μπλοκάκι του κ. Τσιάρας και ό,τι γράφεται στο μπλοκάκι αυτό πάει κατ’ ευθείαν στον πρόεδρο. Η απουσία αυτών των βουλευτών γίνεται ακόμα πιο ηχηρή εάν υπολογίσει κανείς ότι όλοι οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ (ήτοι Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς, Ευ. Μεϊμαράκης, Γιάννης Πλακιωτάκης) ξύπνησαν νωρίς και βρέθηκαν από τους πρώτους στην ψηφοφορία.


Και αυτοί λιάζονταν και κολυμπούσαν

Πάντως το γαλάζιο απουσιολόγιο κατέγραψε και καμιά 15αριά γαλάζιους βουλευτές που δεν ήταν παρόντες κατά την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη την Τρίτη στη Βουλή για την Παιδεία. Και τούτο παρά τις σαφείς οδηγίες που τους έδωσε ο κ. Τσιάρας να μη λείψει κανείς από την Αθήνα ολόκληρη την εβδομάδα, αφού προβλέπονται ονομαστικές ψηφοφορίες. Πάντως εάν ψάξει καλά, ίσως βρει μια ομάδα βουλευτών στο ξενοδοχείο «Ακτή Ζευς» στα σύνορα Ηρακλείου – Ρεθύμνου να λιάζονται και να κολυμπούν αμέριμνα.
Πρωθυπουργός στο ΛΟΤΤΟ

Στη Βουλή, μου έλεγε με πολλή δόση ειρωνείας (αλλά και πόνου) ένας παλιός κοινοβουλευτικός, σπουδαίοι «πατέρες» και «μητέρες» του Εθνους έδωσαν οριακή πλειοψηφία σ’ ένα νομοσχέδιο που ανατρέπει τη μεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου την οποία οι ίδιοι είχαν ψηφίσει. Αργά την προηγούμενη νύχτα στο Εθνικό Τυπογραφείο Προεδρικό Διάταγμα όριζε ότι σημαιοφόρος στα δημοτικά σχολεία δεν θα είναι ο άριστος αλλά ο… τυχερός μαθητής. Δηλαδή σημαιοφόρος με κλήρωση. Στα Πειραματικά Σχολεία κατάργησαν τις εξετάσεις. Η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση. Στον χώρο της κατατρεγμένης Παιδείας συναντώνται τα αντίθετα του Ηθους και της Αριστείας. Και σημείωσε: «Αντε και Πρωθυπουργός στο… ΛΟΤΤΟ»!


Αυτές τις… στήρες ποιος τις πήρε;

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, όταν στο λιμάνι της Υδρας είδαν οι κάτοικοι να καταφθάνει ένα φουσκωτό σκάφος με επιβάτη ένα από τα πρωτοκλασάτα πολιτικά στελέχη. Από αυτά που αρέσκονται το καλοκαίρι να οργώνουν το Αιγαίο και να επιδίδονται στο υποβρύχιο ψάρεμα. Μόλις έδεσε το σκάφος του κατευθύνθηκε αμέσως (έτσι με τη βερμούδα όπως ήταν) σε οικία γνωστού επιχειρηματία και του έδωσε ως δώρο δύο στήρες και τρεις… πίννες. Για την ιστορία σάς πληροφορώ ότι η πίννα είναι γένος δίθυρων μαλάκιων της οικογένειας των Πιννιδών και της τάξης των Ανισομυαρίων. Ζει στις εύκρατες και στις θερμές θάλασσες. Μοιάζει με τεράστιο μύδι. Το όστρακό της αποτελείται από λεπτά και πλατιά ελάσματα, τα οποία είναι ενωμένα στην κορυφή τους, ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν. Τρώγεται χωρίς να είναι ιδιαίτερα εύγευστο και χρησιμοποιείται κυρίως ως δόλωμα στο ψάρεμα. Στο όστρακο της πίννας σπάνια σχηματίζεται καμιά φορά (όπως γράφουν τα λεξικά) ένα είδος που μοιάζει με μαργαριτάρι, χωρίς όμως ιδιαίτερη οικονομική αξία. Την άλλη φορά ο εν λόγω πολιτικός υποσχέθηκε στον επιχειρηματία πως θα του φέρει και… πεταλίδες.


Η Ταϊβάν πήγε Βουλή

Μια επίσκεψη δέχθηκε το Κοινοβούλιο την ώρα που διεξαγόταν η ψηφοφορία για την Παιδεία. Εμφανίστηκε ο πρεσβευτής της Ταϊβάν στην Αθήνα Σιέρμαν Κούο, ο οποίος πήγε κατ’ ευθείαν στο εντευκτήριο βουλευτών για να συναντήσει τον Σίμο Κεδίκογλου κομίζοντάς του και ένα… δώρο. Ηταν ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Κεδίκογλου στην Ταϊβάν. Και έπιασαν κουβέντα. Είπε ότι την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα τη βλέπει να… ομαλοποιείται, αλλά για διπλωματικός λόγους δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω. Ετσι άρχισε να περιγράφει τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του. Και αντί να αναφερθεί πρώτα στα μικροτσίπ που έχουν κατακλύσει όλο τον κόσμο, θεώρησε ως πιο σημαντικό επίτευγμα τα ρομπότ που κατασκευάζουν στην Ταϊβάν και τα εξάγουν στη Γερμανία μόνο και μόνο για να κατασκευάζουν τις BMW: «Τα ρομπότ μας κατασκευάζουν τις BMW» έλεγε με καμάρι. Ως δεύτερο επίτευγμα θεωρούσε το εργοστάσιο της Apple που λειτουργεί στη χώρα και κατασκευάζει τα iPhone.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.