Έτοιμος δηλώνουν οι τράπεζες για την εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, μία ημέρα πριν την έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αιτήσεων.

Σε μήνυμά τους ο Θ. Καλαντώνης, Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής της ΕΕΤ για τη Διαχείριση προβληματικών δανείων, η Χ. Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας EET και ο Γ. Μούργελας, Νομικός Σύμβουλος EET, επισημαίνουν ότι από τις 2.5.2017, οπότε και ψηφίστηκε ο ν. 4469/2017, η αρμόδια Συντονιστική Επιτροπή NPLs σε συνεργασία με τις τράπεζες μέλη, και τα αρμόδια στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, εργάστηκαν, συστηματικά, προκειμένου να προετοιμάσουν, από κάθε άποψη το πλαίσιο ασφαλούς και αποτελεσματικής εφαρμογής του νόμου.

«Στο διάστημα αυτό εργαστήκαμε συλλογικά, συνεργαστήκαμε με εξωτερικούς φορείς, διοργανώσαμε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και γενικά προβήκαμε σε κάθε αναγκαία προπαρασκευαστική πράξη» αναφέρουν σχετικά.

Η ΕΕΤ παραθέτει ένα ερωτηματολόγιο που αποτελεί τον πρώτο πλοηγό του νόμου, προσιτό σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της.

Διαβάστε αναλυτικά τον οδηγό