Σημείο ισχυρής αντίστασης αποδεικνύονται τελικά οι 850 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος όχι μόνο αδυνατεί να δοκιμάσει τα επίπεδα των 900 μονάδων αλλά έσπασε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και το ψυχολογικό όριο των 840 μονάδων με αρνητικό πρωταγωνιστή τις τράπεζες.

Ετσι φαίνεται πως δικαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν ότι η έξοδος στις αγορές δεν θα μπορούσε να επιδράσει καταλυτικά σε μια ανοδική κίνηση του ΧΑ. Πόσω μάλλον όταν η έκδοση δεν εξασφάλισε χαμηλό επιτόκιο, ούτε και η υπερκάλυψη έβγαλε μάτια.

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει το κλειδί των εξελίξεων. Κόντρα στη θέση του ΔΝΤ που πιθανολογεί την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης και ζητεί πρόσθετα «μαξιλάρια» ρευστότητας οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να δείξουν πρόοδο στη μείωση των «κόκκινων» δανείων και να πιάσουν τους στόχους που έχουν θέσει.«Ο λόγος διόρθωσης των τιμών αποδίδεται στην εποχή, στην ολοκλήρωση των μερισματικών αποκοπών βαρύδεικτων τίτλων και φυσικά στην έλλειψη άμεσων θετικών καταλυτών.

Το εύρος διακύμανσης μεταξύ 800 και 860 μονάδων ενδεχομένως να διατηρηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα, αν δεν υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις από το διεθνές περιβάλλον» τονίζει το Τμήμα Ανάλυσης της Merit Sec. Εν τω μεταξύ, στην τριμηνιαία έκθεσή τους, οι οικονομολόγοι του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής υπογραμμίζουν ότι η οικονομία άντεξε και ανακάμπτει και αυτό είναι, κατ’ αρχάς, θετικό.

Για το 2017 προβλέπουν ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στα επίπεδα του 1,5-1,6%, μικρότερος του προβλεπόμενου στον κρατικό προϋπολογισμό μερικούς μήνες πριν.

Ωστόσο θεωρούν ότι η διαφαινόμενη ανάκαμψη είναι εύθραυστη και θα διακοπεί αν η χώρα εγκαταλείψει το μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, ενώ το ίδιο θα συμβεί αν υπάρξει πολιτική αστάθεια. Στα επιχειρηματικά νέα, πρεμιέρα αύριο για τη μετοχή της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο.

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι τα 2,3 ευρώ ανά μετοχή. Η εταιρεία ανήκει κατά 49,4% στον κ. Θεόδωρο Φέσσα. Η αξία των ακινήτων της ανέρχεται στα 24,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης από αύριο Δευτέρα παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των υφιστάμενων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς για να αντικατασταθούν με τις νέες που προέκυψαν από το reverse split. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των 436.659.164 νέων μετοχών θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 3 Αυγούστου.
Η Τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν ανακοίνωσε πολύ καλές επιδόσεις για το πρώτο εξάμηνο, με αιχμή του δόρατος για μία ακόμα φορά τις εργασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 142 εκατ. ευρώ (+19%) και οι πωλήσεις στα 774 εκατ. ευρώ (+6,9%).

Σαράντης: Βλέπει κέρδη 28 εκατ. το 2017

Η διοίκηση του ομίλου παραγωγής και εμπορίας καταναλωτικών προϊόντων Σαράντης μετά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου εκτιμά ότι για το σύνολο της χρήσης του 2017 οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 353 εκατ. (+7%), τα EBITDA στα 39,59 εκατ. (+10%) και τα καθαρά κέρδη στα 27,71 εκατ. ευρώ (+13%).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ