Ξένες ταινίες
«Χορεύετε;» (Shall we dance?)
ΣΚΑΪ, 21.00
Ο Τζον Κλαρκ (Ρίτσαρντ Γκιρ) είναι ένας μεσήλικος οικογενειάρχης και επιτυχημένος επαγγελματίας που ζει στο Σικάγο. Λατρεύει την οικογένειά του, αλλά οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και η ρουτίνα της προσωπικής του ζωής τον κάνουν να νιώθει ανολοκλήρωτος και συχνά θλιμμένος. Μέσα από μια αλυσίδα συμπτώσεων και αποφάσεων της στιγμής, θα βρεθεί σε μια σχολή κλασικού χορού παρέα με άλλους αρχάριους χορευτές. Συνεχίζοντας τα μαθήματα, συνειδητοποιεί σιγά-σιγά ότι αγαπά τον χορό περισσότερο απ’ ό,τι περίμενε. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκαλύπτει το νέο του χόμπι στην οικογένειά του. Δίπλα του πρωταγωνιστούν η Τζένιφερ Λόπεζ και η Σούζαν Σαράντον. (ΗΠΑ, 2003, 106′)
«Η Τιτανοµαχία» (Clash of the titans)
STAR, 21.00
Ο απόλυτος αγώνας για εξουσία και δύναμη στρέφει τους ανθρώπους ενάντια στους βασιλείς και τους βασιλείς ενάντια στους θεούς. Ο πόλεμος όμως ανάμεσα στους ίδιους τους θεούς μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο. (ΗΠΑ, Βρετανία, 2010, 93′)
«Ανθισμένες κερασιές» (Cherry blossoms)
ΕΡΤ2, 22.15
Οταν ανθίζουν οι κερασιές την άνοιξη, τη γιορτή της ομορφιάς και της αναγέννησης, σε ένα τοπίο μαγικό, ξεδιπλώνεται μπροστά μας η ιστορία του Ρούντι, της Τρούντι και της αγάπης τους. Μόνο η Τρούντι ξέρει πως ο άνδρας της είναι ανίατα άρρωστος και ετοιμοθάνατος. Αποφασίζει να μην του το ανακοινώσει. Οι γιατροί τής προτείνουν να κάνει ένα όμορφο ταξίδι μαζί του, να πραγματοποιήσουν κάτι που ονειρεύονται. Μια ταινία γεμάτη ανατροπές και τρυφερότητα που μιλάει για τη ζωή, την αγάπη και την απώλεια. Ενας άνδρας μαθαίνει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να εκφράσει τα συναισθήματά του. Μια γυναίκα βλέπει το όνειρο της ζωής της να πραγματοποιείται με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο. Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Αρκτο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου 2008. (Γερμανία, 2008, 127′)

HeliosPlus