Στρατηγικός επενδυτής στην Grivalia Hospitality

To 50% της Grivalia Hospitality, τον επενδυτικό βραχίονα της Grivalia Properties στον τουρισμό, απέκτησε η επενδυτική εταιρεία M&G Investments μέσω αύξησης κεφαλαίου που ύψους 60 εκατ. ευρώ που καλύφθηκε από τον νέο επενδυτή.

To 50% της Grivalia Hospitality, τον επενδυτικό βραχίονα της Grivalia Properties στον τουρισμό, απέκτησε η επενδυτική εταιρεία M&G Investments μέσω αύξησης κεφαλαίου που ύψους 60 εκατ. ευρώ που καλύφθηκε από τον νέο επενδυτή.
Επισημαίνεται ότι ηGrivaliaPropertiesκαι ηEurolifeERBLifeInsuranceCompanyΑ.Ε. έχουν ήδη συνεισφέρει στην Grivalia Hospitality 60.000.000 ευρώ συνολικά. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το πλήρες μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 120.000.000 αποτελούμενο από 120εκ. μετοχές αξίας 1 ευρώ η κάθε μία, εκ των οποίων, 25% ανήκουν στηνGrivaliaProperties, 25% στηνEurolifeκαι 50% στον νέο Επενδυτή. Διαχειριστής του νέου επενδυτικού σχήματος είναι ηM&GInvestmentManagementLimitedμε έδρα το Λονδίνο.
Κατά τους 6 τελευταίους μήνες, ηGrivaliaHospitalityέχει ξεκινήσει την επενδυτική της δραστηριότητα και μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου τουPearlIslandProjectστον Παναμά, όπως επίσης και την επιτυχή υποβολή προσφοράς για το ιστορικό ακίνητο Όλυμπος Νάουσα στην Θεσσαλονίκη.
Τα νέα κεφάλαια θα επενδυθούν σε επιλεγμένα ακίνητα που έχει προσδιορίσει ηGrivaliaHospitality, αξιοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός.
Ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Διευθύνων Σύμβουλος τηςGrivaliaPropertiesκαι Πρόεδρος τηςGrivaliaHospitalityδήλωσε:
«Ο όμιλος τηςGrivaliaέχει καταφέρει κατά τα τελευταία χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη Θεσμικών Επενδυτών υψηλής ποιότητας με μακροπρόθεσμες προοπτικές. Ο νέος επενδυτής είναι ένας ιδανικός συμμέτοχος για τηνGrivaliaκαι τηνEurolife, που πέραν της φήμης και της δύναμης πυρός, ενδυναμώνει την όλη συνεργασία με την βαθιά του γνώση και κατανόηση των αγορών και των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία.
Ευελπιστούμε να αναπτύξουμε μαζί αυτή την εταιρεία μέσω στοχευμένων εξαγορών κυρίως στην Ελλάδα, με όραμα την μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους μας, τους ανθρώπους μας και την κοινωνία».
ΗAXIAVenturesGroupLtd. ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος τηςGrivaliaHospitalityγια τη συναλλαγή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.