ΘΕΑΤΡΟ
Βιζυηνός στον Βύρωνα
Η Ιωάννα Παππά ερμηνεύει τον μονόλογο του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον» στη σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, αύριο, Δευτέρα, στον Βύρωνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του δήμου «Στη σκιά των βράχων». Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του συγγραφέα, όταν προτού ακόμη κλείσει τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα, η μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη. Εκεί στο εργαστήριο ραπτικής θα ζήσει μια διαφορετική φυλακή. Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης. Κοστούμι: Αριστείδης Πατσόγλου. μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης. πιάνο (live):
Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Στις 21.00.
Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»
Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στην παράσταση που σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας περιοδεύει. Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας. Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης. Με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Αθηνά Μαξίμου και Λένα Παπαληγούρα σε όλους τους ρόλους. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός και ζωντανή μουσική. Απόψε στην Αρτα, την Τρίτη στη Σαλαμίνα και την Τετάρτη στο Αργος. Στις 21.30.
«Ζορμπάς» και Βαλτινός
Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί τον «Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη σε διασκευή Ρέππα – Παπαθανασίου, με τον Γρηγόρη Βαλτινό στον επώνυμο ρόλο. Σκηνικά Μανώλης Παντελιδάκης, κοστούμια Ντένη Βαχλιώτη, κίνηση Δημήτρης Παπάζογλου, φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος. Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Ταμίλα Κουλίεβα, Νίκος Βερλέκης κ.ά. Απόψε στο Δίον, αύριο στα Γιαννιτσά, την Τετάρτη στους Δελφούς, την Πέμπτη στο Αίγιο. Στις 21.30.
«Λυσιστράτη» σε περιοδεία
Η κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» συνεχίζει την περιοδεία της. Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία – απόδοση: Γιάννης Μπέζος. Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης. Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς. Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού. Χορογραφίες – κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου. Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη και ο Γιάννης Μπέζος. Την Κυριακή στον Βόλο, τη Δευτέρα στη Βέροια, την Τρίτη στην Αμφίπολη, την Τετάρτη στην Κομοτηνή, την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, την Παρασκευή στους Φιλίππους και το Σάββατο στα Μουδανιά. Στις 21.30.

«Οιδίπους επί Κολωνώ»
Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη. Σκηνικά: Κέννυ Μακ Λέλαν, κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου, μουσική: Μίνως Μάτσας. Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Δημήτρης Λιγνάδης, Δημήτρης Ημελλος, Δημήτρης Λάλος, Κόρα Καρβούνη, Αρης Τρουπάκης, Τζέννυ Κόλλια. Αύριο και την Τρίτη στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ωδείο της αχαϊκής πρωτεύουσας, στις 21.15.
ΜΟΥΣΙΚΗ



O Mέρτενς στο Ηρώδειο
Με τον βέλγο συνθέτη Βιμ Μέρτενς για μία και μοναδική συναυλία απόψε στο Ηρώδειο κλείνει το Φεστιβάλ Αθηνών. Ο διεθνής καλλιτέχνης, με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, προτείνει έναν μινιμαλισμό στη μουσική του που έχει επιρροές από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιάσει τη σύνθεση «Dust of Truths», που αποτελεί το τελευταίο μέρος του μουσικού τριπτύχου Cran aux Oeufs (2015-2016). Στο δεύτερο μέρος θα παίξει μια επιλογή από τα πιο γνωστά έργα του συνθέτη, τα οποία ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα: «Earmarked», «Often a bird», «Struggle for pleasure», «Maximizing the Audience», «The belly», «No testament», «Close Cover» και πολλά άλλα. Στις 21.00.



«Pimpinone» στην Αίγινα
Η όπερα του Τέλεμαν «Pimpinone» παρουσιάζεται στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας στις 4/8. Πιάνο-διεύθυνση: Γιάννης Γιαννόπουλος, σκηνοθεσία: Δάφνη Ρεμούνδου. Τραγουδούν η Κατερίνα Κρασσά και ο Μιχάλης Γεωργίου. Στην Αυλή του Ναού του Σωτήρος.

Γκαλά οπερέτας στην Ανδρο
Γκαλά ελληνικής οπερέτας παρουσιάζει η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στην Ανδρο στις 5/8, στο πλαίσιο του φεστιβάλ του νησιού. Θα παρουσιαστούν άριες και σύνολα από τις δημοφιλέστερες οπερέτες («Βαφτιστικός», «Θέλω να δω τον πάπα», «Απάχηδες των Αθηνών» κ.λπ.). Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου. Σολίστ: Τζίνα Πούλου (σοπράνο), Ελένη Σταμίδου (σοπράνο), Γιάννης Καλύβας (τενόρος). Στο Ανοιχτό Θέατρο Ανδρου, στη Χώρα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ