Τρία συμβόλαια για έργα που αφορούν επενδύσεις τρίτων χωρών, ερευνητικά προγράμματα και διασυνοριακές συνεργασίες έχει εξασφαλίσει η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξωστρέφεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015. Στόχος δεν είναι μόνο η ανάδειξη και προώθηση της εταιρείας, αλλά και η στήριξη του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία.
Ειδικότερα, η ΕΡΓΟΣΕ επελέγη να αναλάβει τον ρόλο του ανεξάρτητου μηχανικού σε έργο που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο Μαυροβούνιο, στο σιδηροδρομικό σταθμό Podgorica. Επίσης, συμμετέχει σε Κοινοπρακτικό σχήμα με ευρωπαϊκές εταιρίες και Οργανισμούς, που κέρδισε συμβόλαιο ύψους 1,7 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Shift2Rail HORIZON 2020, με στόχο να αναπτύξουν μεθοδολογίες παραγωγής ενέργειας επί του οχήματος για λειτουργία συσκευών σηματοδότησης και επικοινωνίας.
Στην τρίτη περίπτωση, συμμετέχει ως leading company στο έργο για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας –Αλβανίας, που επελέγη να χρηματοδοτηθεί από το INTERREG IPA II CROSS-BORDER COOPERATION PROGRAM. Στο έργο συμμετέχουν ο ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Αλβανίας. Περιλαμβάνει την μελέτη της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πογραδετς, καθώς και τη σύνδεση της γραμμής με το αεροδρόμιο Καστοριάς.
Ακόμη, η ΕΡΓΟΣΕ περιμένει αποτελέσματα και από άλλους διεθνείς διαγωνισμούς που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις δράσεις εξωστρέφειας της εταιρείας.