Η τεχνολογία όπλο για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει «όπλο» για την καταπολέμηση της ανεργίας, ειδικά στην Ελλάδα όπου η κρίση έχει στερήσει την εργασία σε πολλούς Ελληνες και Ελληνίδες. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της Ashoka Talks, μιας πλατφόρμας συναντήσεων για την επιχειρηματικότητα.

Η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει «όπλο» για την καταπολέμηση της ανεργίας, ειδικά στην Ελλάδα όπου η κρίση έχει στερήσει την εργασία σε πολλούς Ελληνες και Ελληνίδες. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της Ashoka Talks, μιας πλατφόρμας συναντήσεων για την επιχειρηματικότητα.
«Το Ashoka Talks είναι μια πλατφόρμα συναντήσεων και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, στο πλαίσιο των οποίων θα μοιραστούμε πετυχημένες πρωτοβουλίες που πιστεύουμε ότι μπορούν να εμπνεύσουν, να βοηθήσουν και να στηρίξουν την ελληνική κοινωνική επιχειρηματικότητα» δήλωσε η κυρία Λυδία Παπανδρέου, υπεύθυνη ανάπτυξης για την Ashoka Hellas.
Σε κάθε συνάντηση, η Ashoka Hellas θα φιλοξενεί από το εξωτερικό έναν κοινωνικό επιχειρηματία του δικτύου της Αshoka αλλά και Ελληνες που καινοτομούν γύρω από την ίδια θεματική. To Ashoka Talks είναι ανοικτό στο κοινό.
Κεντρικός ομιλητής του πρώτου Ashoka Talks ήταν ο κ. Frédéric Bardeau, Ashoka Fellow από τη Γαλλία, ιδρυτής του Simplon.co, ενός δικτύου που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Το Simplon.co προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στον κλάδο της πληροφορικής και του προγραμματισμού σε πρόσφυγες, μακροχρόνια ανέργους και άλλες ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Περισσότεροι από 87% των εκπαιδευομένων βρίσκουν δουλειά εντός 6 μηνών από το τέλος της εξάμηνης εκπαίδευσης.
Ο Frédéric Bardeau μιλώντας για τον σκοπό της παρουσίας του στο Ashoka Talks και την επιθυμία του να συνομιλήσει με το ελληνικό κοινό είπε: «Βλέπω πολλή δημιουργικότητα στην Ελλάδα, πολλούς νέους με αξιόλογες πρωτοβουλίες. Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, θέλοντας να προσφέρω τεχνογνωσία αλλά και εμπειρία ώστε να αποφύγουν αστοχίες που έκανα εγώ στα πρώτα μου βήματα».
Τον κ. Bardeau πλαισίωσαν εκπρόσωποι δύο πρωτοπόρων ελληνικών πρωτοβουλιών, ο κ. Βασίλης Χρυσσός από το sarantaporo.gr και η κυρία Αμαλία Κωνσταντακοπούλου από το Tipping Point in Education, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το έργο τους και να εμπλακούν σε έναν γόνιμο διάλογο με τον Γάλλο Ashoka Fellow.
Σκοπός του Ashoka Talks δεν είναι μόνο η ενθάρρυνση μιας ανοιχτής και δημιουργικής συζήτησης, αλλά και η δημιουργία γόνιμου εδάφους για πιθανές συνεργασίες με επιτυχημένες πρωτοβουλίες από το εξωτερικό.
Και οι δύο αυτοί στόχοι επετεύχθησαν πρόσφατα στο Innovathens, καθώς στο κοινό παρευρέθηκαν εκπρόσωποι δύο ελληνικών πρωτοβουλιών (Rumi Labs και Allcancode) που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης σε θέματα πληροφορικής και προγραμματισμού.
Οι εκπρόσωποι των πρωτοβουλιών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του, εξερευνώντας τις δυνατότητες συνεργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας και στη χώρα μας, εφαρμόζοντας το μοντέλο του Simplon.co που έχει αλλάξει το τοπίο στη γαλλική αγορά εργασίας, έχοντας εκπαιδεύσει και εισαγάγει σε θέσεις εργασίας περισσότερους από 1.000 ανέργους.
Ο κ. Arnaud Mourot, διευθυντής της Ashoka για την Ευρώπη, δήλωσε: «Βλέπω ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ανάγκη αλλά και ο χώρος για έναν οργανισμό όπως η Ashoka. Σκοπός της παρουσίας μας εδώ είναι να προσφέρουμε την εμπειρία, τη στήριξη και την τεχνογνωσία του παγκόσμιου δικτύου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη χώρα».

Σημειώνεται ότι το επόμενο Ashoka Talks θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 με κύρια θεματική την ενέργεια και ειδικότερα την ενεργειακή φτώχεια.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.