ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500 ml νερό
265 γρ. ζάχαρη
½ ξυλάκι κανέλας
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2,5 γρ. σπόρους βανίλιας (περίπου από 1 λουβί)
1 πρέζα αστεροειδούς γλυκάνισου, σε σκόνη
20 γρ. πιπερόριζα (τζίντζερ), σε φέτες
5-6 κόκκους κόκκινου πιπεριού
100 γρ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου
χυμό από 1 λεμόνι
600 γρ. ροδάκινα, κομμένα σε κύβους
260 γρ. παγωτό βανίλια, έτοιμο
EKTEΛΕΣΗΣε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η τελευταία.
Προσθέτουμε τα αρωματικά, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε και τα ροδάκινα στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνειά τους με μια λαδό-κολλα, στην οποία έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι τα ροδάκινα να μαλακώσουν ελαφρώς, για περίπου 5 -10 λεπτά.
Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν στο υγρό τους. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.Τα στραγγίζουμε από το σιρόπι και τα σερβίρουμε συνοδεύοντας με έτοιμο παγωγό βανίλια.