Το 2017, κατά τη διάρκεια του οποίου η Volvo συμπληρώνει μια εικοσαετία σχεδιασμού, εξέλιξης και κατασκευής προηγμένων συστημάτων τετρακίνησης (All-Wheel Drive), αποτελεί και μια δραστήρια χρονιά λανσαρισμάτων, με πιο ξεχωριστή αυτή του νέου Volvo XC60.

Το σουηδικό μοντέλο, που πατάει στην πιο επιτυχημένη σχεδιαστική γραμμή που έχουμε τα τελευταία χρόνια από τη Volvo, προτάσσει την αναβαθμισμένη πολυτέλεια, την πληθώρα κινητήρων και εκδόσεων αλλά και τον «πολυδιαφημισμένο» εξοπλισμό ασφαλείας, που γλυκοκοιτάζει ακόμη και ο γερμανικός ανταγωνισμός.

Το νέο μοντέλο βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της χώρας μας ενώ διατίθεται αποκλειστικά σε τετρακίνητες εκδόσεις. Οπως αναφέρει και η σουηδική φίρμα, το νέο SUV αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% των συνολικών πωλήσεων της Volvo σε όλο τον κόσμο.

Με το τεχνολογικό υπόβαθρο και τα συστήματα υποβοήθησης να έχουν πλέον δεσπόζουσα θέση στη λίστα επιλογών και κριτηρίων αγοράς ενός μοντέλου, το νέο XC60 διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων City Safety, που πλέον περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

Και επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, οι Σουηδοί ενισχύουν τον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας με την ενεργή υποβοήθηση τιμονιού, όντας ένα σύστημα που ως… από μηχανής θεός βοηθάει τον οδηγό να αποφύγει άλλο όχημα ή ακόμη και πεζούς που βρίσκονται μπροστά του και σε τροχιά σύγκρουσης.

Συγκεκριμένα, το Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα βοηθά τον οδηγό να αποφύγει συγκρούσεις με αντίθετα ερχόμενα οχήματα, ενώ μπορεί ακόμη και να ανακατευθύνει το αυτοκίνητο πίσω στη λωρίδα του.

Ως προαιρετική επιλογή στον εξοπλισμό θα προσφέρεται επίσης το Pilot Assist, το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, ενεργό σε δρόμους με καλή σήμανση και μέχρι τα 130 χλμ./ώρα. Τα πρώτα αυτοκίνητα εκτίθενται ήδη στο μόνιμο stand που διατηρεί η Volvo στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του Volvo Experience.

H τιμή εκκίνησης για το νέο μοντέλο είναι στα 53.490 ευρώ, τόσο για την πετρελαιοκίνητη D4 έκδοση των 190 ίππων όσο και τη βενζινοκίνητη T5, έκδοση των 254 ίππων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ