ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Τον Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί στη Σταδίου 29 η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου

Σταδίου 29

Τον Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί αύριο το πρωί στη Σταδίου 29 η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, καθώς ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεων στα υπουργεία, πραγματοποιεί επίσκεψη και στο υπουργείο Εργασίας. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού ενημερωθεί από την ηγεσία του υπουργείου στη συνέχεια θα μιλήσει στους εργαζομένους και στους επικεφαλής των εποπτευόμενων υπηρεσιών και οργανισμών.
Καθώς πρόκειται για το κατ’ εξοχήν κοινωνικό υπουργείο, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πρωθυπουργικές θέσεις για τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση της απασχόλησης και την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και για τα θέματα πρόνοιας και φυσικά για τα θέματα που αφορούν το Ασφαλιστικό.

Τα στρατόπεδα

Σε δύσκολη θέση η αλήθεια είναι πως ήλθε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης όταν ρωτήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την περασμένη Πέμπτη για το αν είναι νωρίς για έξοδο στις αγορές, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να πάρει το μέρος κανενός, εννοώντας τον κεντρικό τραπεζίτη ή την κυβέρνηση, που όπως όλα δείχνουν θα επιχειρήσει την έκδοση ομολόγου μέσα στο καλοκαίρι, τόνισε:
«Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι καλές για έκδοση τίτλων χρέους. Ωστόσο, εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνει σε χρόνο και με τρόπο που δεν θα διακινδυνεύει ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα της πορείας επανασύνδεσης με τις αγορές».
Εσείς ποιανού το μέρος λέτε ότι πήρε;

Ξέρει από συνεταίρους

Το ιστορικό διατηρητέο ακίνητο «Ολυμπος – Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη που είχε γνωρίσει πιένες ως εστιατόριο πέρασε στον έλεγχο του σχήματος Grivalia Ηospitality (65%) – Μακεδονικά Ξενοδοχεία (35%), το οποίο πλειοδότησε με 5,46 εκατ. ευρώ στον διαγωνισμό που διενήργησε η Eurobank.
H Grivalia Hospitality είναι ο επενδυτικός βραχίονας στον τουρισμό της εισηγμένης Grivalia. Στόχος των αγοραστών είναι να μετατραπεί το ακίνητο σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.
Επικεφαλής της Grivalia είναι ο κ. Γιώργος Χρυσικός, ο οποίος πιστώνεται τη συνεργασία της εταιρείας με τα «Μακεδονικά Ξενοδοχεία» της οικογένειας του κ. Κ. Τορνιβούκα.
Μια εταιρεία με ιστορία στον ξενοδοχειακό κλάδο, που γνωρίζει από ξενοδοχεία boutique και με σύγχρονες μονάδες στην κατοχή της (Eagles Palace, City Hotel, Excelsior).
«Ελληνική Παραγωγή»
Συνωστισμός, όπως πληροφορείται η στήλη, παρατηρείται σχετικά με τις αιτήσεις μεταποιητικών μονάδων για την ένταξή τους στην «Ελληνική Παραγωγή», τη συλλογική πρωτοβουλία που έχει δημιουργηθεί με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας και η οποία έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου της μεταποιητικής βιομηχανίας, περιλαμβανομένου και του πρωτογενούς τομέα, στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
***
Ιδρυτικά μέλη της «Ελληνικής Παραγωγής» είναι οκτώ βιομηχανίες και τέσσερις περιφερειακοί σύνδεσμοι. Σύντομα λοιπόν αναμένεται να προστεθούν άλλα περίπου 30 μέλη εκπροσωπώντας κλάδους όπως αλλαντοβιομηχανία, αλευροποιία, αμυντική βιομηχανία, προϊόντα αλουμινίου κ.ά. Επίσης, την ένταξή της έχει αιτηθεί και μια θυγατρική μεγάλης πολυεθνικής.
Ιστορικό ρεκόρ
Πληρότητα 97% που αποτελεί ρεκόρ για τον μήνα Ιούνιο και ρεκόρ μέσης τιμής δωματίου στα 350 ευρώ, όσο δηλαδή στο Λονδίνο, είχε το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια» τον περασμένο μήνα.
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ανάμεσα στους πελάτες, εκτός από τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, είναι πλήθος εκπροσώπων επενδυτικών οίκων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
***
Αυξημένη πληρότητα είχαν και έχουν τα περισσότερα ξενοδοχεία του κέντρου της πρωτεύουσας, δείγμα του μεγάλου τουριστικού ρεύματος που υπάρχει εφέτος για την Αθήνα.
Ξενοδόχοι και πρόεδροι…
Εκλογές για την 1η Νοεμβρίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) ώστε να αναδειχθεί η νέα διοίκηση, αφού ο πρόεδρός της Γιάννης Ρέτσος εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τον περασμένο Μάιο.
***
Χρέη προέδρου ως τον Νοέμβριο αναλαμβάνει ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης. Αν και είναι νωρίς, οι εκλογικοί ρυθμοί επιταχύνονται και ήδη ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι πρόεδροι της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανόλης Γιαννούλης και της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος.

H Citi είναι… εδώ
Η τράπεζα για «μεγάλες δουλειές» στην Ελλάδα, μετά την αποχώρησή της από τη λιανική τραπεζική, η Citi Ελλάδος, απέσπασε ένα σημαντικό βραβείο, καθώς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για τρίτη χρονιά τα τελευταία έξι χρόνια «Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα» στη χώρα μας από το Euromoney.
***
Τώρα, που η χώρα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές, η αμερικανική τράπεζα θα δηλώσει παρούσα, με στόχο την προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.