Ξένες ταινίες
«Mr. & Mrs. Smith»
ΣΚΑΪ, 21.00
Για επαγγελματικούς λόγους δύο παντρεμένοι πληρωμένοι δολοφόνοι (Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ) στρέφουν ο ένας το όπλο του προς τον άλλον. Ωστόσο, όσο η αδρεναλίνη τους αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τη «μουχλιασμένη» τεστοστερόνη τους. Σύγχρονος, lifestyle συνδυασμός «Τιμής των Πρίτζι» και «Πολέμου των Ρόουζ» που σκηνοθέτησε ο Νταγκ Λίμαν. Δροσερό σαν φράουλα γρανίτα και καυτό σαν πίτσα καπριτσιόζα. (HΠΑ, 2005, 115′)
«Mamma mia!»
Star, 22.20
Σε ένα ελληνικό νησί η Σόφι ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον γάμο της. Λίγες ημέρες πριν αποφασίζει να ανακαλύψει ποιος είναι ο πατέρας της για να μάθει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητα και τις ρίζες της. Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Αμάντα Σέιφριντ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζούλι Γουόλτερς. (ΗΠΑ / Βρετανία / Γερμανία, 2008, 98′)
«Το γυάλινο σπίτι»
(Glass house) Mega, 22.50
Οταν οι γονείς της Ρούμπι και του Ρετ Μπέικερ σκοτώνονται σε αυτοκινητικό δυστύχημα, τη φροντίδα τους αναλαμβάνουν η Εριν και ο Τέρι Γκλας, οι καλύτεροι φίλοι των γονιών τους. Το ζευγάρι υπόσχεται στα δυο παιδιά μια πλουσιοπάροχη και ευχάριστη ζωή στην Καλιφόρνια. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μετακομίσουν στην έπαυλη της οικογένειας Γκλας στο Μάλιμπου. Φαινομενικά όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Η Ρούμπι όμως αρχίζει να υποψιάζεται ότι η Εριν και ο Τέρι απέχουν πολύ από την εικόνα των ιδανικών κηδεμόνων. Οι υποψίες της άραγε έχουν βάση ή αποτελούν αποκύημα της φαντασίας μιας έφηβης με επαναστατικές διαθέσεις; Μέχρι να βεβαιωθεί η Ρούμπι, πρέπει να είναι προσεκτική, γιατί ό,τι δεν βλέπεις μέσα στο σπίτι των Γκλας μπορεί να σε σκοτώσει. ( ΗΠΑ, 2001, 108′)