Το vima.gr προτείνει για την Κυριακή 16 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση

«Βάλ’ τον υπουργό στην πρίζα»
Mega, 21.00
Μια κωμωδία για έναν κόσμο που φροντίζει –με εγκληματικό κάποιες φορές τρόπο –να κρατάει τα προσχήματα και να μην κάνει τίποτα σε μια στιγμή που επιτέλους κάποιοι πρέπει να μπουν στην πρίζα για να γίνει κάτι. Το 1996, οι Παπαθανασίου και Ρέππας παρουσίασαν την κωμωδία «Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα», μια τρελή φάρσα με θέμα τη διαπλοκή και τις σκοτεινές δοσοληψίες στο πολιτικό παρασκήνιο. Παραπάνω από 15 χρόνια μετά, το δίδυμο επανέρχεται στο ίδιο θέμα με το νέο έργο «Βάλ’ τον υπουργό στην πρίζα». Η ίδια η παραλλαγή στον τίτλο εκφράζει και το πνεύμα αυτής της καινούργιας κωμωδίας. Γύρω από το μηχάνημα που κρατάει νεκροζώντανο τον πρωθυπουργό της χώρας εκτυλίσσεται μια φάρσα συναλλαγών και διαπλοκής με έναν και μόνο σκοπό: Να μην αλλάξει τίποτα.
Ελληνική ταινία
«Αν…»
Alpha, 22.45
Μια αθηναϊκή ερωτική ιστορία αγάπης με φόντο τα στενά της Πλάκας και ήρωες δύο νέους ανθρώπους, τον Δημήτρη (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) και τη Χριστίνα (Μαρίνα Καλογήρου). Παίζουν επίσης οι Μαρία Σολωμού, Θέμις Μπαζάκα, Ακύλλας Καραζήσης, Φάνης Μουρατίδης, Τάσος Ιορδανίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Τάκης Σπυριδάκης. (2012, 110′)
Ξένη ταινία
«Ρίο» (RIO)
Star, 21.00
Ο Μπλου, ένας παπαγάλος που ανήκει σε σπάνιο είδος, ζει μια προστατευμένη ζωή στη Μινεσότα, αφού όταν ήταν μωρό τον είχαν αρπάξει λαθρέμποροι από το τροπικό δάσος της Βραζιλίας. Ο Μπλου, που δεν έμαθε ποτέ να πετάει, πιστεύει ότι είναι ο τελευταίος του είδους του αλλά ανακαλύπτει ότι υπάρχει κι άλλος σαν κι αυτόν –και μάλιστα θηλυκού γένους, η Τζούελ. Στην πρωτότυπη έκδοση της ταινίας ακούγονται οι φωνές των βραβευμένων με Οσκαρ Αν Χάθαγουεϊ, Τζέιμι Φοξ, του υποψήφιου για Οσκαρ Τζέσε Αϊζενμπεργκ, της βραβευμένης με ΕΜΜΥ Γουάντα Σάικς. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη. (ΗΠΑ, 2011, 84′)

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.