Ενδιαφέρουσες συναυλίες τις προσεχείς ημέρες στην ταράτσα του Gazarte ή, για να ακριβολογούμε, στο roof stage του εν λόγω χώρου, ο οποίος μάλιστα συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα, άξιο προσοχής.
Ο διεθνούς φήμης, βραβευμένος σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης, πανεπιστημιακός ερευνητής Δημήτρης Βασιλάκης, ο οποίος θεωρείται από τους πρωτοπόρους της jazz στην Ελλάδα, Κυριακή 16 Ιουλίου στο Roof Stage του Gazarte, στο πλαίσιο των Jazz Sundays. Μαζί του επί σκηνής o βραβευμένος ταλαντούχος νεαρός πιανίστας της Νέας Υόρκης Emmet Cohen με το Trio του για ένα live με νεοϋορκέζικο άρωμα. Πρόκειται για ένα σχήμα από την καινούργια ανερχόμενη σκηνή της πόλης, στο οποίο συμμετέχει και ο δικός μας Κωνσταντίνος Στουραΐτης, νεαρός κιθαρίστας που σπουδάζει με υποτροφία στο Queens College, αυτή τη φορά και στον καινούργιο ρόλο του μπασίστα.
Ο Emmet Cohen ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο σε ηλικία τριών ετών και είναι απόφοιτος του Manhattan School of Music (Μ. M.) και του University of Miami (Β. M.). Ηταν φιναλίστ στα American Pianists Association’s Cole Porter Fellowship (2015, 2011) και Thelonious Monk International Piano Competition (2011). Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει δώσει συναυλίες στα σημαντικότερα Jazz Club και festival του κόσμου, όπως τα Birdland, Blue Note, Dizzy’s Club Coca – Cola, Jazzhaus Montmartre, Ronnie Scott’s, Monterey Jazz Festival, Newport, North Sea, Bern, και Edinburgh jazz festival, και ακόμη στο Rose Hall και το Kennedy Center. Εχει συνεργαστεί με τους Jimmy Cobb, Kurt Elling, Billy Hart, Jimmy Heath, Ali Jackson, Brian Lynch, Christian McBride μεταξύ άλλων και εμφανίζεται σε εβδομαδιαία βάση στο Smoke jazz club στο Harlem.
Οι Swingin’ Cats εμφανίζονται την Τρίτη 18 Ιουλίου, συνεχίζοντας να… ζωγραφίζουν πλατιά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Ξέφρενες swing και rock n’ roll μελωδίες, κοφτά κιθαριστικά ακόρντα και πνευστά να απογειώνονται στον τόσο απλό μα ξεσηκωτικό shake ρυθμό. Ενα χορευτικό πρόγραμμα σε retro ατμόσφαιρα που ζωντανεύει τα ασπρόμαυρα καρέ μιας μεγάλης γκάμας ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.
Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του τον χειμώνα στο Main Stage του Gazarte, ο Παύλος Παυλίδης επιστρέφει στις 19 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο project που έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και τις λούπες και τον Αλέκο Βουλγαράκη στην ηλεκτρική κιθάρα με επιλογή των κορυφαίων μουσικών στιγμών του Παύλου. Μια διαφορετική προσέγγιση σε τραγούδια από όλη τη μουσική του πορεία. Ενα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με αρκετά κομμάτια του, που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ακούσουμε στις συναυλίες του. Στίχοι και μελωδίες τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του, φτάνοντας έως και τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 με τον τίτλο «Μια Πυρκαγιά σ’ ένα σπιρτόκουτο».
Η Μαριέττα Φαφούτη και η μπάντα της σκορπίζουν φως σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι κάτω από τα αστέρια στις 20 Ιουλίου. Το φωτεινό κορίτσι της ποπ, αμέσως μετά την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου electro pop single της «Living for the night» από τη Feelgood Records, κάνει μαζί με την 8μελή μπάντα της ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι με όλα εκείνα τα τραγούδια που την έφεραν μέχρι εδώ. Ηλιόλουστη ποπ, φωτεινές μελωδίες, εκρηκτικοί ρυθμοί, στοιχεία disco και synth pop και ένα ρεπερτόριο γεμάτο από τραγούδια της αλλά και διασκευές.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ