Εκπομπή μαγειρικής
«Ready, Steady, Cook»
Alpha, 14.00
Η μεγαλύτερη μάχη της κουζίνας ξεκινά. Δύο στρατοί: της «Ντομάτας» και της «Πιπεριάς». Πολεμοφόδια οι συνταγές. Η μάχη για τη νίκη περνάει από την κουζίνα. Εξι επιτυχημένοι σεφ διαγωνίζονται, ανά δύο, σε κάθε επεισόδιο με πέντε μόνο υλικά. Κατά τη διάρκεια της «μάχης» ο Ακης Πετρετζίκης μπαίνει και στις δύο κουζίνες, κάνει ερωτήσεις στους παίκτες, δίνει συμβουλές, αλλά κρατά και το χρονόμετρο.
Ξένες ταινίες
«Κούρσα Θανάτου: Κόλαση» (DEATH RACE 3: INFERNO)
Star, 22.20
Ο κατάδικος Καρλ, γνωστός και ως Φρανκενστάιν, είναι ένας θρυλικός οδηγός αγώνων, που διεξάγονται στις φυλακές, με την επωνυμία Κούρσα Θανάτου. Εχει κερδίσει 4 αγώνες και χρειάζεται ακόμα έναν για να κερδίσει και την ελευθερία του. Προτού δώσει τον τελευταίο του αγώνα, εκείνος και η ομάδα του μεταφέρονται σε μια άλλη φυλακή. Εκεί μαθαίνουν ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα θανάτου στην έρημο. Διασχίζοντας την κολασμένη έρημο της Νότιας Αφρικής Καλαχάρι, ο Λούκας θα έρθει αντιμέτωπος με αδίστακτους αντιπάλους, που θα χρησιμοποιήσουν θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να εξασφαλίσουν την ήττα του. (Γερμανία / Ν. Αφρική, 2013, 100′)
«Ο πόλεμος των πρώην» (VOLCANO/ EYJAFJALLAJÖKUL)
ΕΡΤ2, 23.30
Ο Αλέν και η Βαλερί έχουν πάρει διαζύγιο και οι σχέσεις τους δεν είναι και τόσο φιλικές. Η κόρη τους παντρεύεται στην Ελλάδα και εκείνοι έχουν κανονίσει να ταξιδέψουν οπωσδήποτε χωριστά για να παρευρεθούν. Ολα όμως πάνε στραβά, καθώς η πτήση τους ακυρώνεται και τώρα πρέπει για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια να συνεννοηθούν και να πάνε στον γάμο οδικώς. Τότε ξεκινά η πιο επικίνδυνη αποστολή στη ζωή τους, καθώς οι περιπέτειες και τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Ψέματα, μυστικά, παγίδες και παθήματα, όλα επιτρέπονται σ’ αυτόν τον πόλεμο των πρώην. (Γαλλία / Βέλγιο, 2013, 84′)

HeliosPlus