ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

1 κιλό μελιτζάνες

λίγο έ.π. ελαιόλαδο για τη σχάρα και 15 ml επιπλέον, για τη γέμιση

100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, από το βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

30 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

25 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο, και λίγα φύλλα επιπλέον, για το τελείωμα

25 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

5 ml ξίδι μπαλσάμικο

10 ml κρέμα μπαλσάμικου

80 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

αλάτι

2 φέτες χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένο

100 γρ. φέτα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις χαράζουμε και τις αλατίζουμε. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία σχάρα και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί, στο οποίο προσθέτουμε κάτι βαρύ (π.χ. κονσέρβες), και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες, τις λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και τις ψήνουμε σε καυτή σχάρα ώσπου να πάρουν έντονο χρώμα. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες, αυτή τη φορά με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω. Ψήνουμε στους 180°C ώσπου να μαλακώσουν εντελώς.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε την ψίχα με ένα κουτάλι. Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το ξίδι, την κρέμα μπαλσάμικου, τις λιαστές ντομάτες και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού και προσθέτουμε τη φέτα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.