MIG: Πράσινο φως για έκδοση ομολογιακού 460 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε από την επαναληπτική γενική συνέλευση της Marfin Investment Group (MIG) η έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου, ύψους 460 εκατ. ευρώ, διάρκειας 4 ετών για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της. Το επιτόκιο της έκδοσης θα είναι το 12μηνο euribor συν spread 4 μονάδων.

Εγκρίθηκε από την επαναληπτική γενική συνέλευση της Marfin Investment Group (MIG) η έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου, ύψους 460 εκατ. ευρώ, διάρκειας 4 ετών για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.
Το επιτόκιο της έκδοσης θα είναι το 12μηνο euribor συν spread 4 μονάδων.
Το δάνειο θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκδηλώσει την επιθυμία να προχωρήσει σε εξαγορά του συνόλου του ομολόγου αλλά θα δοθεί δυνατότητα σε τυχόν ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην έκδοση.
Η έκδοση θα οδηγήσει σε επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων υποχρεώσεων και θα συμβάλει στην άμεση επίτευξη των στόχων του ομίλου για μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, αναφέρει το ΔΣ της εταιρείας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η διοίκηση, από τη συγκεκριμένη έκδοση καθώς και με παράλληλη συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού με τη θυγατρική Vivartia, θα εξοικονομηθούν τόκοι της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.