Οποιος και αν είναι πατέρας της ιδέας του παράλληλου νομίσματος, ο «αμερικανός» Παπαδημητρίου, ο Γ. Βαρουφάκης, ο υιός Γκάλμπρεϊθ ή ο κορεάτης γκουρού Γκλεν Κιμ, η αλήθεια είναι ότι η ιδέα απορρίφθηκε.

Το τυπωμένο ή ηλεκτρονικό κουπόνι ευτυχώς δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, ίσως γιατί κάποιοι άλλοι καθηγητές ή τεχνοκράτες, άνθρωποι της αγοράς, έπεισαν τότε τον Πρωθυπουργό ότι το καινοφανές αυτό εγχείρημα, το πείραμα με εργαστήριο την κοινωνία, ήταν πολύ πιθανό να ολοκλήρωνε την καταστροφή της χώρας.

Μάλλον υπήρξε παραλλήλως ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι η ενέργεια στρέφεται κατά του ευρώ και η ιστορία έληξε άδοξα. Ισως μάλιστα να μην είχαμε πληροφορηθεί τίποτα για το θέμα εάν δεν υπήρχε αυτή η περίεργη έφεση συνεργατών της κυβέρνησης μόλις απομακρύνονται ή πέφτουν σε δυσμένεια να καρφώνουν μυστικά της, είτε για να συντηρούν το όνομά τους στην επικαιρότητα είτε για να βγάζουν τα προς το ζην εκδίδοντας πιπεράτα βιβλία.

Αρα λοιπόν ποιο είναι το έγκλημα, από πότε απαγορεύεται διακεκριμένοι επιστήμονες να συζητούν ακόμη και εξωφρενικές ιδέες για να ανακουφίσουν την οικονομία μιας ρημαγμένης χώρας, να καλυτερεύσουν τη ζωή των πολιτών; Από ποτέ! Απαγορεύονται ωστόσο στη δημοκρατία τα μυστικά από ένα κόμμα εξουσίας, για θέματα μάλιστα πυρηνικά, που αφορούν την ύπαρξη της πατρίδας, το νόμισμα.

Οφειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συνωμοτεί στην Κυψέλη, στην Αίγινα ή στο Κολωνάκι, να θέσει υπόψη των πολιτών την ιδέα, το σχέδιό του το εναλλακτικό, να ζητήσει να ψηφιστεί και για αυτό. Ιδού λοιπόν το ατόπημα, για αυτό πρέπει κάποτε να αποδοθούν όποιες ευθύνες προκύψουν καθώς το εθνικό νόμισμα προστατεύεται από αυστηρή νομοθεσία.

Την ίδια ώρα που διάφοροι ευκατάστατοι, καθηγητές Πανεπιστημίου, τεχνοκράτες και πολιτικοί, οι αμοιβές και η περιουσία των οποίων ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, συνεδρίαζαν πίσω από κλειστές πόρτες για το περίφημο παράλληλο νόμισμα, η χώρα βυθιζόταν όλο και πιο βαθιά στην αναξιοπιστία και στον οικονομικό μαρασμό. Αυτό είναι το πιο μεγάλο έγκλημα της εποχής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι ασυγχώρητοι γιατί αντί να αποδεχθούν την πτώση της χώρας, τη χρεοκοπία, αντί να κοιτάξουν το πρόβλημα στα μάτια και να κάνουν ό,τι έκαναν οι Κύπριοι και οι Πορτογάλοι, επέλεξαν την έφοδο στην εξουσία εφευρίσκοντας ψέματα και ψευδαισθήσεις. Μια από όλες ήταν και το παράλληλο νόμισμα.

Τέσσερα χρόνια μετά την έξαλλη αντιπολίτευση του μίσους και της παράνοιας που οδήγησε στις πρόωρες εκλογές το 2015 και περίπου δυόμισι χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η έρευνα Τάσεις της MRB που δημοσιεύθηκε στις 6 Ιουλίου καταγράφει με τρόπο εντυπωσιακό την απόγνωση της ελληνικής κοινωνίας ως εξής: 62% αισθάνονται οργή, 56% ντροπή, 38% φόβο.

Δηλώνουν ακόμη σε συντριπτικά ποσοστά ότι δεν τους επαρκεί για στοιχειώδεις ανάγκες το οικογενειακό εισόδημα και ότι εφέτος θα περιορίσουν και την αγορά τροφίμων! Τι λένε άραγε ο Κιμ, ο Γιάνης και τα άλλα παιδιά;

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ