Την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου τα περίφημα Μπαλέτα Béjart θα συναντήσουν το αθηναϊκό κοινό στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για να παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα με τις εμβληματικές χορογραφίες του αείμνηστου Μορίς Μπεζάρ, ενός χορογράφου που αφοσιώθηκε στο να κάνει τον χορό θέαμα προσιτότερο στο ευρύ κοινό. Με αυτόν τον τρόπο τα Μπαλέτα της Λωζάνης στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας τους γιορτάζουν τα 30 χρόνια από την δημιουργία τους τιμώντας συγχρόνως την δεκάχρονη επέτειο από τον θάνατο του κορυφαίου χορογράφου (1927-2007)

Τίτλος της παράστασης είναι «Βéjart fête Maurice» και στόχος της «η αποθέωση της τέχνης του χορού με έναν ύμνο για τη ζωή» όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών. Τα μπαλέτα που απαρτίζονται από 50 χορευτές θα ερμηνεύσουν τις σημαντικότερες χορογραφίες του Μπεζάρ, ενώ οι μουσικές που θα τους συνοδεύουν θα είναι συνδυασμοί: Κλασική, τζαζ και παραδοσιακή μουσική αναμένεται να δημιουργήσουν ένα μωσαϊκό ήχων από Μπετόβεν και Ροσίνι μέχρι Ντιουκ Ελινγκτον, Residents ή ακόμα και Ινδικά και Αφρικάνικα ακούσματα.
Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και ένα νέο έργο, δημιούργημα του Ζιλ Ρομάν, διαδόχου του Μπεζάρ και τωρινού καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου. Στο «t ‘M et variations…» όπως τιτλοφορείται, ο Ρομάν υπογράφει ένα μπαλέτο όπου οι κινήσεις γίνονται λέξεις που απευθύνονται στον Mπεζάρ. «Μια άκρως συναρπαστική χορογραφία πάνω στο θέμα της αγάπης και στην εσωτερική ανάγκη για χορό» υπόσχονται οι διοραγνωτές για ένα θέαμα «αληθινών αισθήσεων» από το οποίο δεν θα λείπουν οι συνθέσεις του Nικ Κέιβ σε συνεργασία με τον συνοδοιπόρο του στους Bad Seeds, Γουόρεν Ελις.
TΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Φοιτητικά/Ανέργων: 25€
Άνω Διάζωμα: 35€
Γ Ζώνη: 50€
Β Ζώνη: 65€
A Ζώνη: 85€
Διακεκριμένη Ζώνη: 100€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
viva.gr, artinfo.gr, 2109213310, 11876, Media Markt,
Seven Spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης