Ενημερωτική εκπομπή
Eurodata Alpha, 12.20
Η εκπομπή παρουσιάζει, αναλύει και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, το παρασκήνιο που τις συνοδεύει και το πώς αυτές υιοθετούνται στη χώρα μας και καθορίζουν τη ζωή μας. Οδηγίες, κανονισμοί και αποφάσεις απλοποιούνται και επεξηγούνται βάσει αδιαμφισβήτητων «στοιχείων» και «δεδομένων», και όχι βάσει «διαρροών» και «πληροφοριών» αδιευκρίνιστης προέλευσης. Μέσα από ρεπορτάζ καταγράφονται οι αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην ελληνική καθημερινότητα.


Ξένη σειρά
Ο παράδεισος ΕΡΤ2, 19.00
Η Ντενίζ προσπαθεί να επιβιώσει στη νέα θέση της στο πολυκατάστημα «The Paradise», ένα λαμπερό πολυκατάστημα σε μια ακμάζουσα πόλη της βικτωριανής εποχής. Ταυτόχρονα, κεντρίζει το ενδιαφέρον του Μόρεϊ, του χαρισματικού ιδιοκτήτη του «The Paradise». Ο Μόρεϊ έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την επέκταση του πολυκαταστήματος, αλλά με τι κόστος;
Ξένες ταινίες
«Προμηθέας» (Prometheus) Star, 22.20
Η ομάδα του διαστημοπλοίου «Προμηθέας» έρχεται αντιμέτωπη με τον τρόμο σε άγνωστους πλανήτες. O Ρίντλεϊ Σκοτ «επιστρέφει» στο δικό του «Αλιεν» (1979) αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ κατώτερο. Με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Νούμι Ράπας κ.ά. (ΗΠΑ/Αγγλία, 2012, 113′)

«Το νησί των καταραμένων»
(Shutter island) ΑΝΤ1, 00.30
Tο καλοκαίρι του 1954, σε ένα νησάκι στα ανοικτά της Βοστώνης, δύο ομοσπονδιακοί μάρσαλ (Λεονάρντο ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο) αναζητούν μια μυστηριωδώς εξαφανισμένη ασθενή από το ψυχιατρικό νοσοκομείο του νησιού. Η διακριτή γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα από την παράνοια αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη σε αυτό το υποβλητικό ψυχολογικό θρίλερ του Μάρτιν Σκορσέζε στο οποίο ο Ντι Κάπριο πετυχαίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του. (ΗΠΑ, 2010, 138′).

HeliosPlus