Εκπομπή μαγειρικής
«Ready, Steady, Cook»
Alpha, 14.00
Η μεγαλύτερη μάχη της κουζίνας ξεκινά. Δύο στρατοί: της «Ντομάτας» και της «Πιπεριάς». Πολεμοφόδια οι συνταγές. Η μάχη για τη νίκη περνάει από την κουζίνα. Εξι επιτυχημένοι σεφ διαγωνίζονται, ανά δύο, σε κάθε επεισόδιο με πέντε μόνο υλικά. Κατά τη διάρκεια της «μάχης», ο Ακης Πετρετζίκης μπαίνει και στις δύο κουζίνες, κάνει ερωτήσεις στους παίκτες, δίνει συμβουλές, αλλά κρατά και το χρονόμετρο. Η τελική ετυμηγορία ανήκει στο κοινό που βρίσκεται στο στούντιο. Η νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται μετά από ψηφοφορία και ο «γευστικός πόλεμος» ολοκληρώνεται.

Ξένες ταινίες
«Broken city»
Star, 22.20
Ο Ράσελ Κρόου σε ρόλο αινιγματικού σε πρoθέσεις δημάρχου και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ για μία ακόμη φορά αστυνομικός εν μέσω πλεκτάνης. Broken city, σπασμένη ή αν θέλετε χαλασμένη πόλη, ένα νεονουάρ σκηνοθετημένο από τον Αλεν Χιουζ, αδελφό του Αλμπερτ Χιουζ, με τον οποίο έχει συνυπογράψει αρκετές ταινίες, ανάμεσα στις οποίες ο «Εκλεκτός» με τον Ντενζέλ Ουάσιγκτον και παλαιότερα ο «Επισκέπτης από την Kόλαση» με τον Τζόνι Ντεπ. Υπάρχει ο ρυθμός, υπάρχουν οι ανατροπές, υπάρχει η ατμόσφαιρα και υπάρχουν οι ήρωες. Ομως κατά βάθος το «Broken city» δεν ξεφεύγει από το επίπεδο ενός καλοστημένου b movie, που παρακολουθείται εύπεπτα και ξεχνιέται εύκολα. (ΗΠΑ, 2013, 103′)

«Ο Μεξικανός» (The Mexican)
ANT1, 00.15
Ο Μπραντ Πιτ και η Τζούλια Ρόμπερτς μπλέκουν με τη Μαφία και βάζουν σε κίνδυνο τη σχέση τους σε αυτή την ευχάριστη περιπέτεια του Γκορ Βερμπίνσκι («Πειρατές της Καραϊβικής»), στην οποία ο Τζέιμς Γκαντολφίνι κλέβει την παράσταση. (ΗΠΑ, 2001, 113′)

HeliosPlus