Η Γερμανία κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Το γκολ του Στιντλ στο 20' έδωσε στη Γερμανία τη νίκη επί της Χιλής (1-0) και παράλληλα το τρόπαιο στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τον τελικό στην Αγία Πετρούπολη.

Το γκολ του Στιντλ στο 20′ έδωσε στη Γερμανία τη νίκη επί της Χιλής (1-0) και παράλληλα το τρόπαιο στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τον τελικό στην Αγία Πετρούπολη.

Τι κι αν η Χιλή είχε 62% κατοχή και συνολικά 20 τελικές έναντι μόλις 8 της Γερμανίας; Ακόμα και το γκολ για την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ προήλθε σε ανύποπτη στιγμή και από λάθος της άμυνας.

Η Χιλή λοιπόν είχε τις φάσεις, αλλά η Γερμανία αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά περισσότερο αξιόπιστη. Πέτυχε το γκολ και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η άμυνα της σωστά οργανωμένη, άντεξε στην πίεση και ουσιαστικά σχεδόν όλα τα σουτ των παικτών της Χιλής έγιναν υπό πίεση. Ο τερματοφύλακας της Γερμανίας, Τερ Στέγκεν κράτησε τη νίκη με σπουδαία απόκρουση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάντσες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.