Φραγκιαδάκης: Η χώρα να εφαρμόσει με γρήγορους ρυθμούς μεταρρυθμίσεις

Κάλεσμα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να αναλάβει την ιδιοκτησία των προγραμμάτων οικονομικής στήριξης και να «τρέξει» τάχιστα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Κάλεσμα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να αναλάβει την ιδιοκτησία των προγραμμάτων οικονομικής στήριξης και να «τρέξει» τάχιστα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.
Από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου την περασμένη Παρασκευή υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός περιβάλλοντος πρόσφορου για επενδύσεις και ανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης των καταθετών.

«Οπως η Εθνική πήρε την ιδιοκτησία του δικού της σχεδίου αναδιάρθρωσης και μετασχηματίστηκε επιτυχώς, έτσι και η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει με γρήγορους ρυθμούς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις»
ήταν το μήνυμα του κ. Φραγκιαδάκη. Διαφορετικά, συμπλήρωσε ο ίδιος, «υπάρχει κίνδυνος η προσπάθειά μας να πέσει στο κενό».
Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, ο όμιλος της Εθνικής έχει πλέον αλλάξει όψη και είναι η πιο ισχυρή τράπεζα στην Ελλάδα σήμερα. «Δίνουμε απόλυτη έμφαση στις αμιγώς τραπεζικές εργασίες ενώ από πλευράς γεωγραφίας η ένταση της δραστηριότητάς μας συγκεντρώνεται εντός συνόρων». Εκεί που, όπως τόνισε, «είμαστε όχι απλώς απαραίτητοι αλλά αναγκαίοι για να έρθει η ανάκαμψη». Σημείωσε πως με την αναδιάταξή της, «η τράπεζά μας ενισχύει τα κεφάλαιά της ενώ αντλεί και ρευστότητα. Ρευστότητα που πλέον θα διοχετεύεται μέσα στη χώρα καθώς θα λειτουργήσουμε ως παράγοντας επιτάχυνσης της ανάπτυξης της οικονομίας. Αυτός είναι, άλλωστε, ο φυσικός προορισμός μιας ηγέτιδας τράπεζας. Να ρυμουλκήσει την αγορά μέσα από την κινούμενη άμμο της στασιμότητας και να την οδηγήσει στην ανάκαμψη».
Οπως είπε «θα κρατήσουμε και θα μεγαλώσουμε τον γεωγραφικό μας ορίζοντα μέσω των επιχειρήσεων που στηρίζουμε και των εξαγωγών τους. Θα χρηματοδοτήσουμε την ανταγωνιστικότητα και την επέκτασή τους». Σημείωσε δε πως «η Εθνική θα υποστηρίξει κεφαλαιακά επιχειρήσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμάς, για μια οικονομία βασισμένη στη δουλειά, στη βελτίωση και στην παραγωγικότητα, στην ορθή ανάληψη κινδύνων και στην εξωστρέφεια». Τέλος, υπογράμμισε πως μέριμνα θα υπάρξει και για τους ιδιώτες πελάτες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.