εκθεσεις

Τήνος –Γενέθλια Γη
Εργα των Π. Ζουμπουλάκη, Ν. Αντωνόπουλου, Μ. Σαντοριναίου, Μ. Γαίτη και 27 ακόμη εικαστικών θα παρουσιαστούν στην πολυθεματική έκθεση «Γενέθλια Γη –αναφορά» που διοργανώνουν από κοινού το Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και ο Σύλλογος Τηνίων Καλλιτεχνών Χώρος. Στον δεύτερο όροφο του Ιδρύματος ως τις 24 Ιουλίου.

Εγκαίνια στην Art Zone 42
Ομαδική έκθεση με τίτλο «ART begins at the end of your comfort ZONE» παρουσιάζεται στην γκαλερί ART Zone 42, με τη συμμετοχή 33 σύγχρονων καλλιτεχνών. Περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας αλλά και εικαστικού κοσμήματος. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 20.00. Διάρκεια ως τις 29 Ιουλίου και από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

θεατρο
Ο Καζάκος στην Επίδαυρο
Με τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» του Σοφοκλή αναμετριέται ο Κώστας Καζάκος στην παράσταση που κατεβαίνει στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αυτή την εβδομάδα: Μετάφραση Δημήτρης Δημητριάδης, σκηνοθεσία Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος συνυπογράφει και την επεξεργασία κειμένου με τη Δήμητρα Πετροπούλου. Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Τζένη Κόλλια, Αρης Τρουπάκης, Δημήτρης Ημελλος, Δημήτρης Λάλος κ.ά. Παρασκευή και Σάββατο, στις 21.00.
«Αφιξις» και Πυρ
Με την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη καταπιάνεται η νέα παράσταση της Ιώς Βουλγαράκη και επικεντρώνεται στη στιγμή ακριβώς αυτού του γυρισμού. Μετάφραση Δ.Ν. Μαρωνίτης. Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Ιώ Βουλγαράκη. Μουσική Σαβίνα Γιαννάτου. Παίζουν: Γιώργος Δικαίος, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρος Λογοθέτης κ.ά. Μουσικός αυτοσχεδιασμός επί σκηνής Γιάννης Δεσποτάκης. Παρασκευή και Σάββατο στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στις 21.30.


μουσική και κινηματογράφος


7o Open Air Film Festival
Συνεχίζονται οι προβολές του 7ου Open Air Film Festival που πραγματοποιείται σε μη κινηματογραφικούς χώρους. Το πρόγραμμα της εβδομάδας: Τετάρτη 5/7 «Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Αχμέντ» (1926) της Λότε Ράινιγκερ στην πλατεία Κοτζιά (είσοδος από Αθηνάς). Ζωντανή μουσική συνοδεία από τους Larry Gus – Jay Glass Dubs, Παρασκευή 7/7 «Ο μεγάλος Λεμπόφκσι» (1998) των Τζόελ και Ιθαν Κόεν στην Παραλία Αγίου Κοσμά. Θα ακολουθήσει beach party με dj set.
Θωρηκτό Ποτέμκιν στο Ηρώδειο
Το «Θωρηκτό Ποτέμκιν» του Σεργκέι Αϊζενστάιν, ορόσημο στην ιστορία της Εβδομης Τέχνης, θα προβληθεί στο Ηρώδειο, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών να ερμηνεύει ζωντανά τη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Μουσική διεύθυνση Γενς Τρέστερ. Στις 5/7, στις 21.00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.


μουσικη

Documenta 14 και… πιάνο
Τα έργα της «Νέγρικης Τριλογίας» του Τζούλιους Ιστμαν αναδεικνύονται στη ζωντανή εκτέλεση του κουαρτέτου Kukuruz που επικεντρώνει στις άπειρες εκφραστικές δυνατότητες του πιάνου ως μουσικού οργάνου. Το πρόγραμμα παρουσιάζει μέρος της «νέγρικης σειράς» αλλά περιλαμβάνει επίσης την πιανιστική εκδοχή του έργου «Stay On It», καθώς και άλλες ερμηνείες σε πιάνο. Στις 4/7, στις 21.00, στο Φουαγέ της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στο πλαίσιο της Documenta 14. Είσοδος ελεύθερη.
χορος

Sync στην Πειραιώς
«Sync» είναι ο τίτλος του έργου που χορογραφεί η πρωτοεμφανιζόμενη Αναστασία Βαλσαμάκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόκειται για ομαδικό έργο για εννέα χορευτές που διερευνούν τη σχέση ατομικότητας και ομαδικότητας και αποζητούν την αρμονική τους συνύπαρξη. Στις 2 και 3 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260, χώρος Ε.


συναυλιες

Πρεμιέρα στο Βεάκειο
Την Πέμπτη 6 Ιουλίου ξεκινούν από το Βεάκειο του Πειραιά η περιοδεία και οι συναυλίες του Σταμάτη Κραουνάκη με τον τίτλο «Ολοι Ενα – Φίλα με». Μαζί του οι Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης και ο Χάρης Φλέουρας. Στις 21.30.

Γαλάνη στου Παπάγου
Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της, η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει νέα παράσταση στο Κηποθέατρο Παπάγου (23ο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού) τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ