Κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας, που να θίγει το κύρος του, αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης, δεν έχει διαπράξει ο ανώτατος δικαστικός του ΣτΕ που είχε έλθει στο προσκήνιο με αφορμή υποκλαπείσα προσωπική, ηλεκτρονική αλληλογραφία του, κατά την περίοδο εκδίκαση του ζητήματος των τηλεοπτικών αδειών. Την εν λόγω κρίση εξέφερε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, σήμερα Τρίτη, «κηρύσσοντας» ομόφωνα αθώο τον πολύπειρο δικαστικό.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση (είχε ορισθεί χθες αλλά η σύγκληση του οργάνου δεν κατέστη δυνατή, λόγω απουσίας μέλους του) ο ανώτατος δικαστικός κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, αλλά και έδωσε προφορικές εξηγήσεις ενώπιον των συναδέλφων του.
Πληροφορίες φέρουν την – απερχόμενη – πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, Βασιλική Θάνου να διατυπώνει αρχικώς αρνητική θέση επί του ζητήματος και εν συνεχεία να αναδιπλώνεται καθώς δεν επέτυχε να πείσει τα μέλη του Συμβουλίου. Εισηγήτρια στην υπόθεση ήταν η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μαρία Βλαχάκη.
Η υπόθεση είχε απασχολήσει την πολιτική επικαιρότητα, μετά τη δημοσιοποίηση των προσωπικών e – mail του δικαστικού, με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να διατάσσει τη διενέργεια ελέγχου. Ο θόρυβος που είχε προκληθεί ήταν έντονος καθώς ήταν πολλές οι φωνές εκείνες που κατήγγειλαν τη δημοσιοποίηση του υλικού ως μοχλού πίεσης, κατ΄ ουσίαν εκβιασμού, στην ευαίσθητη περίοδο της εκδίκασης του ζητήματος των τηλεοπτικών αδειών.