Η Ford μεταφέρει την κατασκευή των Focus από τις ΗΠΑ στην Κίνα

Τελικά αντί για το Μεξικό η Ford επέλεξε για την ώρα την... Κίνα. Αγνοώντας τις απειλές Τραμπ για κυρώσεις σε περίπτωση μεταφοράς μονάδων παραγωγής σε ξένες χώρες, που συνεπάγονται απώλεια θέσεων εργασίας για τις ΗΠΑ, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι από το 2019 θα κατασκευάζει το νέο μοντέλο Ford Focus στην Κίνα.

Τελικά αντί για το Μεξικό η Ford επέλεξε για την ώρα την… Κίνα. Αγνοώντας τις απειλές Τραμπ για κυρώσεις σε περίπτωση μεταφοράς μονάδων παραγωγής σε ξένες χώρες, που συνεπάγονται απώλεια θέσεων εργασίας για τις ΗΠΑ, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι από το 2019 θα κατασκευάζει το νέο μοντέλο Ford Focus στην Κίνα.
Η Ford σημειώνει, πάντως, ότι η απόφασή της αυτή δεν θα έχει ως αποτέλεσμα απολύσεις εργαζομένων στις ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο υποκύπτοντας στις πιέσεις του αμερικανού προέδρου η εταιρεία ματαίωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,6 δισ. δολάρια για την κατασκευή μονάδας παραγωγής στο Μεξικό.
Ήδη, πάντως, η Ford κατασκευάζει μοντέλα Focus στην Κίνα –όπως επίσης στη Γερμανία και βεβαίως στο Μίτσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως αναφέρει το BBC, εξαιτίας της κάμψης των πωλήσεων του μοντέλου Focus στην αμερικανική αγορά (πέφτει μικρό για τα γούστα των Αμερικανών καταναλωτών), η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιο παραγωγής του μοντέλου και στο Μεξικό, σε ένα νέο εργοστάσιο κοντά στο Σαν Λουίς Ποτόζι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.