Συμφωνία μαμούθ στο real estate με τη Varde – ξεμπλοκάρει το Ελληνικό

Στη Lamda Development πέρασε το 100% των μετοχών του «The Mall Αthens», του μεγάλου εμπορικού κέντρου που βρίσκεται στο Μαρούσι.

Στη Lamda Development πέρασε το 100% των μετοχών του «The Mall Αthens», του μεγάλου εμπορικού κέντρου που βρίσκεται στο Μαρούσι.
Οπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, η Lamda προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με την Irere Property Investments Luxembourg για την αγορά 4.402.368 μετοχών της εταιρείας Lamda Olympia Village, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Η Irere είχε αποκτήσει το ποσοστό στην εταιρεία που κατέχει το «The Mall» πριν από χρόνια και τώρα άσκησε τη σχετική option για επιστροφή του 50% στη Lamda.
Το «The Mall Athens» θα εισφερθεί στην κοινή εταιρεία με την επωνυμία Lamda Malls που έχουν συστήσει η Lamda Development με την αμερικανική Varde Partners. Ηδη έχουν εισφερθεί στην εταιρεία τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Meditarranean Cosmos.
Η Varde κατέχει το 31,7% της Lamda Malls με μετρητά 61 εκατ. που έχει τοποθετήσει. Τώρα η Lamda Development θα εισφέρει και το «The Mall» και η Varde θα εισφέρει με τη σειρά της νέα κεφάλαια. Η Varde είναι διατεθειμένη να επενδύσει σημαντικά ποσά στην Ελλάδα και το χαρτοφυλάκιο που σκοπεύουν οι δύο πλευρές να δημιουργήσουν αγγίζει το 1 δισ. ευρώ. Με τα τρία εμπορικά η αξία της Lamda Malls αξίζει 750 εκατ. και στοχεύει σε επενδύσεις άλλων 250-300 εκατ. για καινούργιες εξαγορές.

Το σχέδιο ανάπτυξης
Παράλληλα η Lamda Development ανοίγει βηματισμό για την επένδυσή της στο Ελληνικό. Η εταιρεία του ομίλου Λάτση κατέθεσε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για την επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Οδυσσέα Αθανασίου, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.
Το σχέδιο περιλαμβάνει το Master Plan της ανάπτυξης και όλες τις αναγκαίες μελέτες για την επένδυση, ύψους 7 δισ. ευρώ.Αφού εγκριθεί από το κυβερνητικό όργανο στο οποίο συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, θα πρέπει να λάβει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος και να κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.