Ξένες ταινίες
«Johnny English, η επιστροφή» (Johnny English: Reborn)
Alpha, 21.00
Eνας πράκτορας της MI7 έχει αυτομολήσει από την περίφημη βρετανική υπηρεσία κατασκόπων και απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνάντηση του βρετανού πρωθυπουργού με τον κινέζο ομόλογό του. Το νέο αφεντικό της υπηρεσίας με το κωδικό όνομα Πήγασος αποφασίζει να στείλει τον Johnny English να προλάβει τις καταστάσεις. Το ξεκαρδιστικό σίκουελ της σειράς-παρωδίας των ταινιών του είδους «Τζέιμς Μποντ» κατάφερε για άλλη μια φορά να σπάσει τα ταμεία αλλά και να αποσπάσει το γέλιο μικρών και μεγάλων. (ΗΠΑ / Γαλλία / Αγγλία, 2011, 101′)
«Φόρεστ Γκαμπ» (Forrest Gump)
ANT1, 21.00
Η πορεία μέσα στον χρόνο ενός άνδρα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης αλλά και μεγάλη τύχη. Εξοχη απεικόνιση της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας από τον Ρόμπερτ Ζεμέκις που μαθήτευσε δίπλα στο πλευρό του Στίβεν Σπίλμπεργκ (αυτό φαίνεται). Στον ρόλο του τίτλου ο Τομ Χανκς κέρδισε το δεύτερο Οσκαρ της καριέρας του, ενώ στο σύνολό της η ταινία κέρδισε έξι. (ΗΠΑ, 1994, 129′)

«Δημόσιος κίνδυνος» (Public enemies)
STAR, 23.00
Την περίοδο της μεγάλης οικονομικής ύφεσης στην Αμερική ο Τζον Ντίλιγκερ ήταν ο πλέον καταζητούμενος γκάνγκστερ της χώρας, με «ειδικότητα» στις ληστείες τραπεζών. Είχε καταφέρει να δημιουργήσει γύρω από το όνομά του έναν τέτοιο μύθο που τον παρουσίαζε ως σύγχρονο Ρομπέν των Δασών και υπερασπιστή των αδυνάμων. Ο Μέλβιν Πάρβις ήταν ο εντεταλμένος από τις Αρχές τιμωρός, που ανέλαβε να συλλάβει όλα τα μεγάλα ονόματα της Μαφίας, τους επονομαζόμενους εν δυνάμει «Δημόσιους Κινδύνους», ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της αστυνομίας στις συνειδήσεις των πολιτών. Ο Ντίλιγκερ όμως αποδείχθηκε πολύ δύσκολος αντίπαλος ακόμα και γι’ αυτό το λαγωνικό αλλά και ολόκληρο το αστυνομικό σώμα. (ΗΠΑ/Ιαπωνία, 2009, 130′)

HeliosPlus