θεατρο



Αφιέρωμα στη Φολκσμπίνε
Με την παράσταση του Φραντς Κάστορφ «Ο παίκτης» του Ντοστογέφσκι στο επίκεντρο (αύριο και την Τρίτη), εκτυλίσσεται μέσα στην εβδομάδα το αφιέρωμα στο βερολινέζικο θέατρο που οργάνωσε το Φεστιβάλ Αθηνών. Ομιλίες, παραστάσεις, συζητήσεις, περφόρμανς, βίντεο, ταινία και πάρτι θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Πειραιώς 260, αλλά και στο θέατρο Ολύμπια.

Με αφετηρία την Οδύσσεια
Η Φωτεινή Παπαδόδημα παρουσιάζει τη μουσική θεατρική παράσταση «Οταν σε λίγο κατεβήκαμε στη θάλασσα», με σημείο εκκίνησης της «Οδύσσεια» του Ομήρου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260, αίθουσα Ε, από Τετάρτη ως Παρασκευή, στις 21.00.
μουσικη



Stile Antico στο Ολύμπια
Το πολυφωνικό σύνολο Stile Antico, που έχει αφιερωθεί στη μελέτη της αναγεννησιακής μουσικής, έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών για να παρουσιάσει την παράσταση «In a Strange Land». Εργα των Philips, Dering και Dowland, που πήραν τον δρόμο της εξορίας, αλλά και των William Byrd και Robert White, που παρέμειναν στη χώρα και εξέφρασαν την αντίθεσή τους μέσω του έργου τους, θα ερμηνευθούν από το 12μελές σχήμα. Στις 18/6, στις 21.00, στο θέατρο Ολύμπια.
Λουντοβίκο Εϊνάουντι στο Ηρώδειο
Ο δημοφιλής ιταλός πιανίστας και συνθέτης Λουντοβίκο Εϊνάουντι φιλοξενείται στη σκηνή του Ηρωδείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών. Το νέο του άλμπουμ, «Elements», δίνει τον τίτλο της φεστιβαλικής συναυλίας. Στις 19 και 20 Ιουνίου, στις 21.00.
ελληνικα



Συναντήσεις στο Ηρώδειο
Η Μαρία Φαραντούρη δίνει μία συναυλία την Πέμπτη στο Ηρώδειο, με τον τίτλο «Πέρα από τα σύνορα». Πρόκειται για μια μουσική συνάντηση με τους Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ, Τζιχάντ Τούρκογλου και Ανια Λέχνερ. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 21.00.
Ο Μαραβέγιας στο Γκάζι
Ο Κωστής Μαραβέγιας δίνει συναυλία την Παρασκευή στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, παρουσιάζοντας παλιά και νέα τραγούδια από το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Κατάστρωμα». Ενα live πάρτι που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.

Χατζηγιάννης στου Παπάγου
Την Πέμπτη στο κηποθέατρο Παπάγου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κάνει την πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία (21.30), ερμηνεύοντας γνωστές αλλά και νέες επιτυχίες.
Ξαρχάκος – Πρωτοψάλτη
To Σάββατο 24 Ιουνίου στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου ο Σταύρος Ξαρχάκος θα βρίσκεται επί σκηνής με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη. Εναρξη 21.30.
Για τον Σταύρο Κουγιουμτζή
Το Σάββατο 24 Ιουνίου στην Προβλήτα Α’ του λιμανιού Θεσσαλονίκης οι Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας τιμούν τον Σταύρο Κουγιουμτζή. Εναρξη 21.30.

Τσαχουρίδης x 2 στη Μονή Λαζαριστών
Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 21.30 το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών φιλοξενεί τον Κωνσταντίνο και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη που θα τραγουδήσουν τραγούδια από το νέο CD του Κωνσταντίνου «Τσικάρι μ’».
ξενη μουσικη



Ερχονται οι Killers
Στο Εject Festival 2017 εμφανίζεται το συγκρότημα The Killers, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το συγκρότημα, με επικεφαλής τον Brandon Flowers, θα παίξει στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο το Σάββατο το βράδυ.
για παιδια

Στην αυλή του εργοστασίου
Υπαίθρια εικαστικά παιχνίδια για παιδιά σήμερα και την προσεχή Κυριακή (25/2) στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Από τις 12.30 ως τις 13.30, στο Industrial Gas Museum Shop, κτίριο Νέο Υδαταέριο. Για παιδιά πάνω από 3 ετών.

κινηματογραφος



Σινέ Τιτάνια και πάλι στις Σπέτσες
Με την προβολή της ελληνικής κωμωδίας «Τζένη, Τζένη» που γυρίστηκε τη δεκαετία του ’60 στις Σπέτσες έγιναν την περασμένη Παρασκευή τα επίσημα εγκαίνια επαναλειτουργίας του Ciné Titania του νησιού, που μετράει περισσότερα από 65 χρόνια ζωής. Το θερινό σινεμά εντάχθηκε στις δραστηριότητες του ξενοδοχείου Ποσειδώνιο αποκτώντας ξανά ζωή μετά από έναν χρόνο απουσίας, με τη μηχανή να φωτίζει και πάλι την οθόνη χαρίζοντας στους επισκέπτες του μια ξεχωριστή open air κινηματογραφική –και όχι μόνο –εμπειρία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ