Τη μείωση περίπου κατά 2% του εργατικού της δυναμικού και την κατάργηση του ενός τετάρτου από τα μοντέλα παπουτσιών που κατασκευάζει, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αμερικανική εταιρεία αθλητικών υποδημάτων Nike Inc.
Στόχος της εταιρείας είναι να γίνει «πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική απέναντι στον εντεινόμενο ανταγωνισμό και να ανταποκριθεί καλύτερα στις ταχέως μεταβαλλόμενες τάσεις του καταναλωτικού κοινού». Στο πλαίσιο αυτό θα μειωθούν από έξι σε τέσσερις οι κλάδοι υποδημάτων της Nike, «καθώς η εταιρεία μάχεται για να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της στη Βόρεια Αμερική απέναντι στην ανερχόμενη γερμανική Adidas AG και στην ταχέως αναπτυσσόμενη αμερικανική Under Armour Inc.», όπως μεταδίδει το Reuters.
Η τιμή της μετοχής της κορυφαίας κατασκευάστριας αθλητικών παπουτσιών στον κόσμο υποχωρούσε κατά 2,7% σήμερα το πρωί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και έπεφτε στα 53,59 δολάρια. Ήταν η μετοχή του δείκτη Dow Jones της υψηλής κεφαλαιοποίησης που σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες.
Η εταιρεία διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο της ανασυγκρότησής της θα εστιάσει την προσοχή της στα νεότερα μοντέλα της όπως τα ZoomX, Air VaporMax και Nike React, καθώς επίσης και σε κατηγορίες υποδημάτων με αναπτυξιακή δυναμική, όπως είναι τα παπούτσια τρεξίματος, μάσκετ και ποδοσφαίρου. Σημειωτέον ότι η Nike κατέχει ποσοστό 50% στην αγορά υποδημάτων των ΗΠΑ.