Εκδήλωση με θέμα «Δικαστική Εκπαίδευση, Πολιτεία και Κοινωνία. Συγκριτικές Προσεγγίσεις –εθνικό πλαίσιο –προτάσεις νομοθετικής πολιτικής», διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου, και ώρα 6.30 το απόγευμα, το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO)_ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διεθνούς Οργανισμού EPLO, στην Πλάκα, Διοσκούρων και πλατεία Ποικίλης, απέναντι από την είσοδο της Ρωμαϊκής Αγοράς.
Άξονας της εκδήλωσης θα είναι η παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας που διεξήγαγε η ομάδα εργασίας, η οποία επεξεργάζεται το αντικείμενο της Δικαστικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των εργασιών του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου. Επικεφαλής της ομάδας είναι η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Μετέχουν ο κ. Μιχάλης Πικραμένος, σύμβουλος Επικρατείας και επίκουρος καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, ο κ. Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Βασίλης Ανδρουλάκης, πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και οι πρωτοδίκες, κ. Πέτρος Αλικάκος, κ. Στέργιος Κοφίνης και κ. Τριαντάφυλλος Ζολώτας.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.