Ο εκδεξιών του Σόιμπλε

Προνομιακός συνομιλητής μου, από αυτούς που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες, ο οποίος όμως ελέγχεται για την

Προνομιακός συνομιλητής μου, από αυτούς που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες, ο οποίος όμως ελέγχεται για την καλή του προαίρεση, με διαβεβαίωσε ότι ο Ευ. Τσακαλώτος (φωτογραφία) στο Eurogroup του Λουξεμβούργου δεν πρόκειται αυτή τη φορά να καθίσει δίπλα στον ισπανό ομόλογό του Λουίς ντε Γκίντος, όπως το συνηθίζει, αλλά εκ δεξιών του κ. Σόιμπλε (εκεί όπου βάζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τα τιμώμενα από τον ίδιο πρόσωπα).
nnn
Δεν γνωρίζω εάν θα επιβεβαιωθεί ο συνομιλητής μου, που επαναλαμβάνω ότι δεν είναι πάντοτε καλοπροαίρετος, αλλά είμαι σε θέση να σας πληροφορήσω πως κάποιοι από την περιβόητη «Ομάδα των 53», που διεκδικούν την αριστερή καθαρότητα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι από προχθές πρέπει να αναφέρονται σε αυτούς ως «Ομάδα των… 52».
Και εξηγούμαι…
nnn
Οι εγκωμιαστικές αναφορές του κ. Σόιμπλε προς τον Ευ. Τσακαλώτο –οι οποίες και αποτέλεσαν αφορμή στον συνομιλητή μου να διαδίδει ότι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα καθίσει εκ δεξιών του κ. Σόιμπλε –έχουν ενοχλήσει σφόδρα τους συντρόφους του Ευκλείδη (και βεβαίως ορισμένους στο Μέγαρο Μαξίμου). Αλλά ας αφήσουμε το Μέγαρο Μαξίμου και ας πάμε στους συντρόφους του κ. Τσακαλώτου. Ορισμένοι εξ αυτών μαθαίνω ότι υποψιάζονται πως ο υπουργός το παίζει μαρξιστής εντός της «Ομάδας των 53» και οπαδός του… Μίλτον Φρίντμαν όταν συνομιλεί ή διαπραγματεύεται με τον κ. Σόιμπλε.


Το βάζο με τους δράκους και τα ρολόγια Cartier

Πλούσια δώρα μοίραζε η διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν», όπως προκύπτει από λίστα που μοίρασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη προκειμένου να μειώσει τη βαρύτητα όσων καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία ο υπόδικος Ανδρέας Μαρτίνης. Ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», ο οποίος είναι προφυλακισμένος, κατέθεσε στην Εξεταστική για δεύτερη φορά, ενώ αναμένεται και τρίτη κατάθεσή του. Ας τα δούμε αναλυτικά:
nnn
Το 2013 ο Λ. Λιαρόπουλος, διαχειριστής της ΟΔΙΑΣΥ (Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Υγείας), συνέταξε ένα αναλυτικό επιχειρηματικό σχέδιο για την περίοδο 2012-2016 το οποίο έστειλε στον κ. Μαρτίνη μαζί με άλλες εκθέσεις και μελέτες που είχε αναλάβει να συντάξει. Στην επιστολή που του έστειλε του έλεγε μάλιστα ότι «κληθήκαμε να θεραπεύσουμε μια σοβαρή ασθένεια, δώσαμε το φάρμακο αλλά, αντί να επιτραπεί να δράσουμε θεραπευτικά, μετατραπήκαμε σε ιατροδικαστές». Στην επιστολή αυτή είχε επισυνάψει και τη λίστα με τα «δώρα» του 2010, συνολικού κόστους 120.938 ευρώ, η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων μανικετόκουμπα από τον Καίσαρη (1.750 ευρώ), ρολόγια Cartier (8.000 ευρώ), δέκα χρυσές λίρες (2.126 ευρώ), ένα βάζο με δράκους (1.400 ευρώ), πρες παπιέ με χρυσό (4.300 ευρώ), έναν δίσκο αργυρό και σετ τσαγιού (2.400 ευρώ), θήκες με αναπαραστάσεις της Ιστορίας (17.762 ευρώ), γούρια από χρυσό για το 2011 (10.799 ευρώ), συλλεκτικά με αναπαραστάσεις της Ιστορίας (26.250 ευρώ), συνθέσεις με φυτά και ποτά (5.139 ευρώ) κ.ά.


Ο καλύτερος πρωθυπουργός

Το άκουσα και σας το μεταφέρω: Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος πολλές φορές αμφισβητεί τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ (τελευταίως αμφισβήτησε τους Γαβρόγλου και Τόσκα), έλεγε σε πηγαδάκι δημοσιογράφων ότι θεωρεί τον καλύτερο πρωθυπουργό από τη μεταπολίτευση και μετά τον Λουκά Παπαδήμο: «Είναι ο πλέον σοβαρός» έλεγε.


Την πληρώνουν οι δημοσιογράφοι

Αυτή η συνήθεια του ΣΥΡΙΖΑ να φορτώνει πάντοτε τα λάθη, τις παραλείψεις αλλά και τις ευθύνες του σε άλλους έχει τις επιπτώσεις της και στους… δημοσιογράφους. Επειδή δεν εντοπίστηκε από τα σκάνερ της Βουλής το τρομοδέμα που στάλθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, η Βουλή αποφάσισε (και καλώς αποφάσισε, έστω κι αν άργησε) αυστηρότερα μέτρα εισόδου. Πρώτα θύματα (έπειτα από άνωθεν εντολή, όπως ειπώθηκε) οι δημοσιογράφοι. Δηλαδή το αρμόδιο γραφείο προσωπικού ή ασφαλείας (θα σας γελάσω) της Βουλής έκρινε ότι μόνο ένας δημοσιογράφος από κάθε Μέσο μπορεί να διαπιστεύεται ως κοινοβουλευτικός συντάκτης στη Βουλή. Και κανένας πολιτικός συντάκτης. Επιπλέον κόπηκαν οι περισσότερες άδειες παρκαρίσματος στο αχανές υπόγειο πάρκινγκ του Κοινοβουλίου. Προφανώς αυτοί που δίνουν άνωθεν εντολές έχουν χρηματίσει και εκδότες ή διευθυντές συντάξεως και γνωρίζουν τις ανάγκες ρεπορτάζ των ΜΜΕ και χρίζουν αυτούς που θέλουν διαπιστευμένους ή κόβουν δημοσιογράφους, και μάλιστα πολιτικούς συντάκτες με χρόνια υπηρεσίας στο επάγγελμα. Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος, καθ’ ότι κάποια στιγμή βρήκα στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Τον ρώτησα γιατί η Βουλή «κόβει» δημοσιογράφους. Η απάντησή του ήταν ότι το πάρκινγκ γέμισε με ένα σωρό άσχετους, ακόμα και… καταστηματάρχες των γύρω περιοχών που πάρκαραν τζάμπα τα αυτοκίνητά τους, αλλά δεν είπε τι προτίθεται να κάνει με την απόρριψη των διαπιστεύσεων από μια νεαρή υπάλληλο της Βουλής με το έτσι θέλω. Ή μάλλον έπειτα από άνωθεν εντολή.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.